Există câteva situații care te pot scoate din zona de confort și îți pot da viața peste cap:
Fracturarea unui dinte - aceasta se poate produce în urma unei mușcături dure dintr-un aliment mai tare, a unei lovituri sau căzături, sau ca urmare a slăbirii dintelui din cauza bruxismului. În această situație, recomandarea medicilor este de a clăti cu apă călduță cavitatea bucală și de a păstra fragmentul rupt pentru a-l duce la stomatolog.
„Tot o urgență stomatologică o reprezintă și abcesul dentar, în acest caz fiind vorba despre o infecție de natură bacteriană fixată la rădăcina unui dinte sau în spațiul dintre gingie și dinte. Primul lucru pe care trebuie să-l facă pacientul este vizita urgentă la un cabinet stomatologic unde, medicul stomatolog îi va curăța zona afectată și, totodată, îi va prescrie un tratament. De precizat că există două tipuri de abces: parodontal (al gingiei) și periapical (al dintelui).”, adaugă dr. Nassar.
O altă situație de urgență stomatologică amintită de medicul specialist este aceea în care un corp străin rămâne blocat între dinți. În acest caz se va folosi ață dentară pentru înlăturarea acestuia, „deoarece aceste corpuri pot crea leziuni asupra gingiei provocând alte probleme.”
Așadar, atunci când ai de-a face cu o urgență stomatologică, nu mai amâna: prezintă-te de urgență la cabinetul stomatologic pentru a rezolva problema!
La Clinica de implantologie dr. Lorelei Nassar - pentru a putea fi alături de pacienții noștri cât mai mult și pentru a le putea oferi sprijin pe partea stomatologică – „am implementat o nouă modalitate de acces: zona de online, unde pacienții își pot face programări și pot primi asistență de la unul dintre specialiștii noștri. Toate acestea în cadrul unor programări virtuale posibile cu ajutorul aplicațiilor de comunicare video”, punctează medicul Nassar.
Bine de știut! Platforma de consultații online este indicată în caz de urgență dentară și se utilizează pentru tratamente destinate copiilor și adulților cu următoarele probleme:
- Dureri de dinți – indicații de tratament;
- Abcese sau alte leziuni orale;
- Traumatisme și fracturi dentare;
- Evaluare necesar implanturi dentare, inclusive adiții osoase și sinus lift.
Sursa foto: De la Olena Yakobchuk /Shutterstock
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9