Din păcate, o alimentație bogată în alimente procesate/ dulciuri și băuturi îndulcite, nu ajunge să afecteze doar prin prisma kilogramelor acumulate în exces, o astfel de alimentație este principala cauza de apariție a bolilor cardiovasculare, diabet sau cancer.
Desigur, ca în majoritatea alegerilor, și acest stil de viață este o alegere, vestea bună este că prin determinare și voința, se poate schimba totul, iar beneficiile nu vor întârzia să apară. Ten mai luminos, tonus mai bun, kilograme mai puține și nivelul crescut de energie sunt principalele beneficii pe care o alimentație cu mai puțin zahăr le aduce organismului.
Este ușor de spus, dar pare greu de implementat, mai ales că știm bine că zahărul și îndulcitorii sunt tot mai prezenți pe etichetele produselor, iar cu această informație am precizat și primul lucru la care trebuie avut grijă atunci când mergeți la cumpărături pentru a reduce zahărul din alimentație.
Verificarea etichetei, un obicei sănătos pentru cumpărături inteligente.
Acesta ar fi doar primul pas, însă există mai multe idei de ajutor pentru a reduce consumul de zahăr din alimentație, după cum urmează:
1. Alege un mic dejun bogat în proteine
Iaurt grecesc, unt de arahide, ouă, brânză, sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios. Un mic dejun consistent ce va amâna pofta de zahăr prin senzația de plenitudine ce o vei simți imediat după masă.
2. Nu aștepta să ți se facă foame!
Cu cât ești mai înfometat cu atât îți scade mai mult nivelul zahărului din sânge și beculețul pentru pofta de dulciuri se va aprinde mai repede decât îți poți imagina. De ce de cele mai multe ori când ești înfometat te arunci într-o pungă de covrigei/pâine sau alte surse de carbohidrați?
3. Verifică eticheta pentru a te asigura că ai o alimentație sănătoasă și echilibrată
Sosurile din categoria ketchup-ului, dressing-uri pentru salate, diverse sosuri pentru paste, legumele la conservă, acestea sunt o parte din alimentele pe care majoritatea oamenilor le folosesc și nu se gândesc la concentrația de zahăr existentă. Cu cât mănânci mai mult un aliment bogat în zahăr, cu atât mai mult îți vei stârni creierul să ceară în plus.
Foto: De la tmcphotos /Shutterstock4. Hidratează-te
Ai grijă să consumi apă pe tot parcursul zilei, iar cu timpul vei descoperi că poftele tale pentru dulciuri încep să dispară.
5. Mănâncă un fruct.
Folosește-te de fructe pentru o doză de fructoză (atenție însă la cantitate)
6. Fă sport!
Sportul ajută incredibil de mult în lupta cu dependențele! Mai ales dacă îți setezi un obiectiv și îți dorești cu toată ființa ta să atingi acel obiectiv, să reușești! Sportul ajută extraordinar de mult, fie că alegi să dansezi pentru 30 de minute, să alergi, să ieși cu bicicleta, să joci tenis sau chiar să mergi la sală.
7. Ține un jurnal în care să notezi tot ceea ce mănânci și planifică mesele în avans pentru a te asigura că nu vei trișa!
8. Mănâncă o sursă de grăsime sănătoasă: avocado, nuci
9. Consideră că ai făcut o schimbare pentru un nou stil de viață
Focusează-te pe această schimbare și consideră că ai început deja să îți construiești un nou stil de viață. Unul mai ordonat, mai organizat, mai atent, pentru tine și pentru că meriți!
Sper ca această listă de idei să iție de ajutor pentru a controla pofta de dulciuri/ zahăr!
Sursa foto fr si main: De la ilona.shorokhova /Shutterstock
Salutare, eu sunt Daniela Niculi, absolventă a unei Facultăți de Drept, dar care a ales să împărtășească idei, recomandări și rețete pentru un stil de viață echilibrat. Sunt mamă, iar din acest rol îmi iau provocări și energie...
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară