28 Octombrie 2021 publicat în Sanatate 185 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Zahărul, acest drog alb, este tot mai prezent în alimentația de zi cu zi, iar de cele mai multe ori oamenii nu conștientizează că ajung dependenți de zahăr. Ascuns sub diverse denumiri și în preparate la care nu te-ai gândit, astfel ajunge să declanșeze dorința de a mânca și mai multe alimente bogate în zahăr.

Din păcate, o alimentație bogată în alimente procesate/ dulciuri și băuturi îndulcite, nu ajunge să afecteze doar prin prisma kilogramelor acumulate în exces, o astfel de alimentație este principala cauza de apariție a bolilor cardiovasculare, diabet sau cancer.

Desigur, ca în majoritatea alegerilor, și acest stil de viață este o alegere, vestea bună este că prin determinare și voința, se poate schimba totul, iar beneficiile nu vor întârzia să apară. Ten mai luminos, tonus mai bun, kilograme mai puține și nivelul crescut de energie sunt principalele beneficii pe care o alimentație cu mai puțin zahăr le aduce organismului.

Este ușor de spus, dar pare greu de implementat, mai ales că știm bine că zahărul și îndulcitorii sunt tot mai prezenți pe etichetele produselor, iar cu această informație am precizat și primul lucru la care trebuie avut grijă atunci când mergeți la cumpărături pentru a reduce zahărul din alimentație.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 50 de modalități simple pentru a-ți crește nivelul de fericire începând chiar de astăzi. Tips & Tricks pentru o viață mai fericită Sezonul de vârf al fotbalului se apropie! Cum faci din vizionatul meciurilor o experiență de neuitat alături de cei dragi? Tips & Tricks Cum să depășești o despărțire și să mergi mai departe. Sfaturi pentru vindecare inimilor frânte

Verificarea etichetei, un obicei sănătos pentru cumpărături inteligente.

Acesta ar fi doar primul pas, însă există mai multe idei de ajutor pentru a reduce consumul de zahăr din alimentație, după cum urmează:

1. Alege un mic dejun bogat în proteine

Iaurt grecesc, unt de arahide, ouă, brânză, sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun sățios. Un mic dejun consistent ce va amâna pofta de zahăr prin senzația de plenitudine ce o vei simți imediat după masă.

2. Nu aștepta să ți se facă foame!

Cu cât ești mai înfometat cu atât îți scade mai mult nivelul zahărului din sânge și beculețul pentru pofta de dulciuri se va aprinde mai repede decât îți poți imagina. De ce de cele mai multe ori când ești înfometat te arunci într-o pungă de covrigei/pâine sau alte surse de carbohidrați?

The Beauty Hub își redeschide porțile la Băneasa Shopping City în perioada 30 mai – 2 iunie Top 5 alimente pe care trebuie să le consumi vara aceasta pentru a avea o piele wow Manichiura cu gel – tehnică, recomandări și sfaturi

3. Verifică eticheta pentru a te asigura că ai o alimentație sănătoasă și echilibrată

Sosurile din categoria ketchup-ului, dressing-uri pentru salate, diverse sosuri pentru paste, legumele la conservă, acestea sunt o parte din alimentele pe care majoritatea oamenilor le folosesc și nu se gândesc la concentrația de zahăr existentă. Cu cât mănânci mai mult un aliment bogat în zahăr, cu atât mai mult îți vei stârni creierul să ceară în plus.

Foto: De la tmcphotos /Shutterstock

4. Hidratează-te

Ai grijă să consumi apă pe tot parcursul zilei, iar cu timpul vei descoperi că poftele tale pentru dulciuri încep să dispară.

5. Mănâncă un fruct.

Folosește-te de fructe pentru o doză de fructoză (atenție însă la cantitate)

Secretul încrederii de neclintit? Rujul roșu! Află cum îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine

6. Fă sport!

Sportul ajută incredibil de mult în lupta cu dependențele! Mai ales dacă îți setezi un obiectiv și îți dorești cu toată ființa ta să atingi acel obiectiv, să reușești! Sportul ajută extraordinar de mult, fie că alegi să dansezi pentru 30 de minute, să alergi, să ieși cu bicicleta, să joci tenis sau chiar să mergi la sală.

7. Ține un jurnal în care să notezi tot ceea ce mănânci și planifică mesele în avans pentru a te asigura că nu vei trișa!

8. Mănâncă o sursă de grăsime sănătoasă: avocado, nuci

9. Consideră că ai făcut o schimbare pentru un nou stil de viață

Focusează-te pe această schimbare și consideră că ai început deja să îți construiești un nou stil de viață. Unul mai ordonat, mai organizat, mai atent, pentru tine și pentru că meriți!

Sper ca această listă de idei să iție de ajutor pentru a controla pofta de dulciuri/ zahăr!

Sursa foto fr si main: De la ilona.shorokhova /Shutterstock


Salutare, eu sunt Daniela Niculi, absolventă a unei Facultăți de Drept, dar care a ales să împărtășească idei, recomandări și rețete pentru un stil de viață echilibrat. Sunt mamă, iar din acest rol îmi iau provocări și energie...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri