Nivelul colesterolului ar trebui sa fie una dintre prioritatile noastre cand dorim sa ne facem analize. Stilul de viata si alimentatia necorespunzatoare creste nivelul acestuia si ne ataca organismul fara sa realizam.
Nivelul colesterolului ar trebui sa fie una dintre prioritatile noastre cand dorim sa ne facem analize. Stilul de viata si alimentatia necorespunzatoare creste nivelul acestuia si ne ataca organismul fara sa realizam. Nu e bine nici sa ai prea mult colesterol, dar nici deloc. Este necesar, dar intr-o cantitate moderata. Alimentele care provoaca cresterea colesterolului sunt: ficatul, ouale, maioneza, untul, cascavalul, mezelurile. Pe de alta parte alimentele care nu cresc nivelul colesterolului sunt: salatele, pestele, fructele, lactatele (degresate).
Putina miscare zilnica face minuni in orice problema medicala, fa tot posibilul sa nu fii prizoniera sedentarismului si mergi la sala, la aerobic, alearga prin parc. Valori ale colesterolului : Intervalul de referinta pentru nivelul colesterolului este urmatorul: - mai mic de 200 mg/dl este convenabil (de preferat sa fie in jur de 180) - intervalul 200-240 mg/dl arata ca trebuie sa fii atenta in privinta acestei probleme - daca depaseste 240 mg/dl deja acest nivel este riscant Cantitatea din organism de colesterol creste in functie de fiecare persoana: de ce fel de mancare consuma, ce medicamente ia, stilul de viata, alte boli. Va recomandam o dieta care reduce nivelul colesterolului dar si ajuta sa slabesti.
Ziua 1 Mic dejun: - un pahar de suc de lamaie - o felie de paine prajita cu branza dietetica sau sunca de pui - o lingura de miere de albine
Pranz: - 300 de g peste fiert sau la gratar - o salata verde - un pahar de suc de portocale (natural)
Cina: - 2 kiwi - 250 g orez fiert cu morcovi si ciuperci - 1 porumb fiert
Ziua 2 Consuma doar peste la gratar sau fiert. Macroul, tonul si somonul sunt indicati in dieta pentru echilibrarea colesterolului in sange.
Ziua 3 Mic dejun: - o cana de ceai de anghinare - o lingura de miere de albine - cereale integrale cu lapte
Pranz: - 250 ml suc de morcovi si mere - 200 g carne de vita la gratar - un pahar de lapte degresat
Cina: - 100 g piure de cartofi - 150 g piept de pui la gratar - 1 morcov
Ziua 4 A 4-a zi a dietei este dedicata fructelor si legumelor.
Ziua 5 Mic dejun: - o lingura de miere de albine - un pahar de lapte degresat sau un ceai de papadie - un mar
Pranz: - 250 g pui la gratar - 150 g cartofi fierti - usturoiul ajuta la scaderea colesterolului, asadar daca nu ai probleme cu mirosul neplacut, este indicat sa-l consumi - supa pe baza de legume
Cina: - un iaurt degresat - 250 g peste la gratar - 2 rosii
Ziua 6 Lactatele vor face parte din meniul acestei zile. Nu manca smantana sau lactate care contin grasimi.
Ziua 7 Mic dejun: - o lingura de miere de albine - un iaurt de fructe - o felie de paine prajita cu branza dietetica
Pranz: - o friptura de carne de vita - 250 g - o salata verde cu ridichi - 1 morcov
Cina: - o supa bogata in legume - un mar - ceai de anghinare De asemenea consuma zilnic minim 2 litri de apa si cate un grepfrut. Daca esti dependenta de cafea incearca sa bei cafea decofeinizata. Inghite cu aproximativ 20 de minute inainte de fiecare masa o lingurita de boabe de mustar (ajuta la scaderea colesterolului). Nu uita de miscare zilnica. Un articol de
Livia
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice