Ai grijă la dietă
Atât calciul, cât și vitamina D sunt nutrienți esențiali pe care adulții în vârstă nu îi administrează suficient. Lipsa lor duce la aparția osteoporozei, care ulterior reprezintă un risc pentru pierderea dinților. Asigură-te că prin dietă consumi suficient calciu și vitamina D și ai grijă la consumul de zahăr.
Fă o vizită la dentist
Nu neglija vizita la medicul stomatolog. Vizita anuală sau la șase luni este o modalitate ideală de a ține la distanță problemele de sănătate orală. Pentru seniori, medicul stomatolog va verifica și prezența oricărui tip de cancer oral, mai ales că incidența este destul de crescută în rândul persoanelor trecute de 60 de ani.
Apelează la tratamente dentare
Dacă ți-ai pierdut majoritatea dinților, sau chiar pe toți, zâmbetul tău este compromis. În același timp, volumul și fizionomia facială sunt profund afectate. În plus, fără dinți, impactul negativ asupra stimei de sine, sănătății și funcționalității orale este total. De aceea, ai grijă de sănătatea ta dentară și acționează la timp. In unele clinici precum a noastră poți beneficia de implant dentar într-o zi, „o soluție modernă și sigură ce se adresează celor ce au pierdut majoritatea dinților de pe o arcadă sau chiar pe toți, ca urmare a unui accident sau a unei afecțiuni (ex parodontoza); purtatorilor de proteze mobile învechite ce macină osul.”, adaugă medicul implantolog.
* Informații oferite de specialiștii de la Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1
Foto fr si main: De la Rido /Shutterstock
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice