5 Aprilie 2022 publicat în Sanatate 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Primăvara aduce propriile provocări pentru sănătatea și echilibrul organismului. Agenții patogeni prezenți pe parcursul iernii sunt la fel de activi și în lunile de primăvară. Prevenția și o alimentație echilibrată, care să conțină fructe și legume de sezon, lactate degresate, pește și carne slabă, pot contribui la menținerea sănătății organismului și la susținerea unui sistem imunitar pregătit pentru factorii externi.

Când un agent patogen pătrunde în organism, sistemul imunitar este responsabil pentru determinarea gradului de severitate asupra organismului, cât și a timpului necesar până la restabilirea echilibrului. Astfel, sistemul imunitar reprezintă un scut de apărare care luptă pentru a păstra organismul sănătos și activ în orice moment al anului.

„Sistemul imunitar funcționează neîncetat pentru a putea menține organismul sănătos, cu atât mai mult în situațiile în care intervin diverse boli, însă are nevoie de nutrienți cheie pentru a construi anticorpi de protecție, proteine ​​și enzime pentru a menține funcționarea sistemului imunitar la nivel optim. Cea mai bună și la îndemână modalitate de a obține acești nutrienți rămâne alimentația echilibrată, care să conțină alimente bogate în vitamine. Chiar și cu un sistem imunitar bine dezvoltat, există totuși pași pe care îi putem urma pentru a-l menține puternic. Hidratarea este, de asemenea, esențială pentru menținerea sănătății. Pe lângă apă, și ceaiuri neîndulcite, și berea consumată cu moderație poate fi o sursă de hidratare care poate oferi totodată și nutrienți, datorită ingredientelor naturale din care este fabricată”, spune dr. Corina Zugravu (foto), Președinte Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mierea, aurul lichid și singurul aliment care nu se strică niciodată: Iată de ce TREBUIE să îl incluzi în alimentație zilnic! Este izvor de sănătate. Cum să revenim în formă după sărbători şi să ne pregătim pentru vară? Strategii eficiente de la medicul nutriționist Șerban Damian Cum să ne păstrăm energia și optimismul în zilele scurte și reci de iarnă

4 aliați ai organismului pentru o imunitate puternică

Varza

Deși varza nu se află printre legumele preferate ale oamenilor, aceasta oferă foarte multe beneficii organismului, îmbunătățește tranzitul intestinal și întărește sistemul imunitar. Varza poate oferi o cantitate considerabilă de nutrienți, fiind totodată, bogată în vitamina C și antioxidanți, oferind aproximativ 70% din doza zilnică recomandată. În plus, varza este o sursă de fibre care contribuie la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, la scăderea nivelului de colesterol și îmbunătățește sistemul digestiv.

Salata verde

Nu mai este un secret că salata verde este bogată în nutrienți și săracă în calorii. Potasiul, un mineral care se găsește în cantități importante în salata verde contribuie la scăderea tensiunii arteriale, diminuând efectele sodiului și ajutând la dilatarea vaselor de sânge. În plus, este o sursă excelentă de vitamina A, vitamine de tip B și betacaroteni. Mai mult decât atât, datorită conținutului de magneziu, fier și potasiu, salata verde îmbunătățește și stimulează metabolismul organismului.

Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt acestea de la nutriționistul Șerban Damian Cum să te bucuri de Paște fără grija kilogramelor în plus? Află ce meniu să adopți de la Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates Cum ne protejăm sănătatea dentară în perioada Sărbătorilor

Mere

Merele sunt un produs accesibil și disponibil într-o gamă largă de sortimente și culori, de la galben pal și verde până la roșu intens. Merele roșii conțin un antioxidant numit quercetină. Studiile au arătat că quercetina poate ajuta la stimularea și întărirea sistemului imunitar, mai ales în perioadele stresante. Alături de fibre și vitamina C, merele conțin un flavonoid numit phloridzin. Cercetătorii au descoperit că phloridzina poate diminua riscurile de a dezvolta osteoporoză la femeile aflate în postmenopauză. Studiul[1] a arătat că acest flavonoid îmbunătățește factorii de inflamație și poate crește densitatea osoasă.

Berea consumată cu moderație

Unul dintre ingredientele berii este hameiul, bogat în antioxidanți, asigură aproape 20% din compușii fenolici ai berii. Alături de vitaminele B, hameiul contribuie la întărirea sistemului imunitar. Bogată mai ales în vitaminele B2, B3, B6, B9 și B12, în condițiile unui consum moderat, berea poate contribui la un nivel crescut de absorbție al acestora. În plus, vitaminele de tip B prezente în bere contribuie la starea de bine a organismului, stimulează sistemul imunitar și oferă o protecție suplimentară împotriva bolilor cardiovasculare. Berea este o băutură aliment compusă din ingrediente 100% naturale: apă, hamei, cereale și drojdie, ce furnizează organismului vitamine și minerale, necesare pentru a-i asigura funcționarea la nivel optim.

Impactul major al obezității în apariția diabetului de tip 2 și importanța unui stil de viață sănătos Peste 185.000 de elevi de clasa a 3-a vor învăța la școală principiile unei alimentații sănătoase Prăjitură cu mere - rețetă delicioasă și ușor de preparat

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16307390/

Foto fr si main: Melica /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri