Mancarurile traditionale, inlocuite de junk-food
Cartofii prajiti, hamburgerii, pané-urile, carnea procesata sunt doar cateva dintre alimentele de care nutritionistii ne sfatuiesc sa ne ferim, indemnandu-ne in schimb sa consumam alimente naturale, mult mai sanatoase pentru organism.
„Ne-am pierdut cultura alimentara imprumutand dieta vestica. Mancarurile noastre traditionale au fost inlocuite treptat de alimentele de tip fast-food dar si de sofisticaria gastronomica care nu face casa buna cu sanatatea”, a explicat prof. Mencinicopschi.
Scopurile economice umbresc de cele mai multe ori aspecte precum calitatea alimentului si autenticitatea acestuia. Respectarea retetei originale de fabricatie, metoda de preparare si conservare, folosirea stricta a anumitor specii de animale si tipuri de plante sunt aspecte nerespectate de mare parte dintre producatorii de produse alimentare.
Cartea „Noua ordine alimentara. Si noi ce mai mancam?” aduce in prim plan adevaruri incomode despre minciuna din alimente, fraudarea si falsificarea alimentelor, despre alimentele ecologice si „traditionale”.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară