Iarna este anotimpul zapezii, dar si al racelii si gripei. Desi nimeni nu poate evita frigul, asta nu implica neaparat ca nu ii putem face fata. Organismul uman are mecanisme innascute cu ajutorul carora lupta impotriva factorilor externi care pot afecta buna functionare a acestuia. Printre acestea, se numara si antioxidantii.
Studiile recente furnizate de NESCAFÉ au aratat ca antioxidantii actioneaza ca un sistem de autoaparare al organismului impotriva atacurilor radicalilor liberi asupra celulelor din corpul uman.
In urma reactiilor metabolice care au loc in mod normal in organismul nostru se pot forma si radicali liberi. Reactivitatea lor chimica poate dauna tuturor macromoleculelor celulare afectand, astfel, organismul. Conform studiului “Free radicals and antioxidants in health and disease” realizat de K. Bagchi si S. Puri si furnizat de NESCAFÉ, in afara reactiilor interne, exista cauze externe care favorizeaza formarea radicalilor liberi, ca: fumul de tigara, poluantii din mediu, radiatiile, razele ultraviolete, anumite pesticide si solventi industriali.
Antioxidantii functioneaza ca un scut de protectie impotriva consecintelor negative ale procesului de oxidare produs de radicalii liberi. Rolul acestor elemente este de a reduce reactiile oxidante, diminuand atacurile asupra tesuturilor si contribuind la mentinerea unui organism sanatos.
“Trecerea de la cald la rece poate duce de multe ori la situatii neplacute, cum ar fi virozele si gripa. Frigul in sine nu provoaca in mod direct aceste afectiuni, dar favorizeaza ceilalti factori care slabesc protectia naturala a organismului – se petrece mai putin timp in exterior, oamenii sunt mai putin activi. Antioxidantii joaca un rol important in procesul de aparare a celulelor organismului, de aceea fiecare persoana ar trebui sa consume zilnic alimente care aduc un aport de antioxidanti.”, declara Elena Casapu, specialist Nescafe in nutritie.
Studiile furnizate de Nescafe au demonstrat ca un consum moderat de cafea poate asigura o parte semnificativa din cantitatea de antioxidanti necesara organismului. Cafeaua are un continut bogat de antioxidanti, fiind un stimulent foarte bun in viata de zi cu zi.
Astfel, consumul moderat de cafea solubila, sustinut de o dieta echilibrata si de exercitiile fizice, ajuta la intarirea organismului, atat in timpul sezonului rece, cat si in celelalte perioade ale anului.
in cadrul programului de informare Despre cafea cu sanatate, Nescafe va prezenta toate beneficiile cafelei solubile asupra organismului uman. Astfel, consumatorii vor intelege ca un consum moderat de cafea solubila actioneaza in mod pozitiv asupra sanatatii corpului. Pentru mai multe informatii accesati www.miciobiceiurisanatoase.ro.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural