31 August 2022 publicat în Sanatate 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Sistemul imunitar este o rețea complexă și bine structurată de proteine, celule specializate și organe care lucrează împreună pentru a te proteja de factori agresori, fie ei externi sau interni.

Abilitatea de apărare a sistemului imunitar depinde în foarte mare măsură de buna funcționare a elementelor care îl compun. În cazul în care unul sau mai multe dintre acestea se regăsesc în cantitate mai mică sau sunt pur și simplu devin incapabile de a-și exercita funcțiile, imunitatea își pierde din potențialul său de protecție (sau, popular, scade imunitatea).

Prin urmare, pentru a putea beneficia de efectul sistemului nostru imunitar, este important ca fiecare dintre noi să aplice măsurile cu adevărat eficiente de menținere a acestuia în limitele sale optime de funcționare.

3 metode prin care îți poți crește cu adevărat imunitatea

De-a lungul timpului au apărut o multitudine de sfaturi și recomandări cu privire la creșterea imunității. Dintre acestea, unele pot fi eficiente și benefice pentru tine, în schimb ce altele pot fi lipsite de efect sau pot chiar să îți dăuneze.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 tipuri de fructe uscate și cum să le integrezi în alimentația ta Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient Cum să întărim în mod natural imunitatea copiilor în sezonul rece

Tocmai de aceea, este important să vorbești cu medicul tău de familie sau cu un alt specialist în acest domeniu (cum ar fi un medic imunolog, alergolog etc.). În acest fel, vei putea obține recomandările necesare din surse sigure, adaptate la nevoile tale.

Cu siguranță, printre recomandările generale oferite de către specialiști se vor regăsi și aceste trei metode cheie:

1. Adoptă un stil de viață sănătos (din toate punctele de vedere)

Cu toate că acest sfat poate fi părea nespecific, el este, totuși, extrem de important și constituie baza pe care se construiește o stare de sănătate optimă (deci și un sistem imunitar competent).

Prin stil de viață sănătos se înțelege totalitatea alegerilor și obiceiurilor implementate cu scopul îmbunătățirii și menținerii organismului, atât din punct de vedere structural, cât și funcțional.

De ce este important să filtrezi apa de băut? Ghid complet despre mangold: Beneficii, cultivare și rețete delicioase Mierea, aurul lichid și singurul aliment care nu se strică niciodată: Iată de ce TREBUIE să îl incluzi în alimentație zilnic! Este izvor de sănătate.

Aceste obiceiuri constau în:

  • Implementarea unei diete ce suplinește necesarul de calorii și nutrienți (eliminând sau reducând alimentele nesănătoase/care nu aduc un real beneficiu);
  • Compensarea nutrienților ce nu pot fi supliniți strict din dietă (vitamine imunitate, vitamine și minerale adaptate în funcție de caz etc.);
  • Elaborarea unui program de exerciții fizice și/sau activități sportive (de unul singur sau, de preferat, cu ajutorul unui specialist).

2. Menține o igienă corespunzătoare

Oricât de mult vei lucra pentru adoptarea unui stil de viață sănătos ce îi va oferi sistemului tău imunitar oportunitatea de a se îmbunătăți și pregăti de luptă, această metodă nu va fi suficientă de una singură.

Astfel, pentru a-ți sprijini sistemul imunitar cât mai mult în apărarea împotriva agresorilor, poți reduce chiar tu numărul factorilor externi ce vor ajunge la nivelul organismului, prin menținerea unei igiene corespunzătoare.

Compot de gutui pentru iarnă: Rețetă tradițională și beneficii pentru sănătate Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de cazuri noi de melanom, cea mai gravă formă de cancer de piele 5 metode naturale și eficiente de tratare a răcelii

Măsurile igieno-dietetice nu constau numai în spălatul mâinilor ori de câte ori este necesar, ci și a alimentelor consumate (și gătirii lor corecte).

Practic, o igienă corectă este alcătuită din totalitatea măsurilor prin care un om previne, pe cât de mult posibil (și practic), contaminarea cu microorganisme ce ar putea suprasolicita sistemul imunitar.

3. Asigură-te că te odihnești suficient

Stresul și oboseala sunt doi factori dăunători organismului ce pot nu numai să îți afecteze calitatea vieții și activitățile de zi cu zi, ci și rezistența la factori agresori (deci, sunt capabili să îți slăbească sistemul imunitar).

Nu uita că sănătatea ta este mai presus de toate și, deși poate părea că poți reduce numărul de ore de somn și te poți stresa fără repercusiuni, acest lucru nu este adevărat. Prin urmare, asigură-te că îți prioritizezi sănătatea și bunăstarea prin a avea un program adecvat de odihnă și, pe cât posibil, a reduce stresul profesional și cotidian.

5 metode naturale de a-ți întări imunitatea în această perioadă Homeopatia și beneficiile majore pentru concepție și sănătatea femeilor Clementinele: beneficii, calorii și diferența față de mandarine

În concluzie, aplicând aceste trei metode de îmbunătățire a sănătății și siguranței organismului tău, îți întărești sistemul imunitar fără a depune un efort special dedicat acestui scop. În final, vei putea observa că starea ta va deveni mai bună și schimbările în bine îți vor influența pozitiv calitatea vieții.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri