Ce inseamna viata sexuala normala? La cate contacte saptamanale se rezuma aceasta? O viata sexuala normala, regulata, consta intr-un numar de contacte cu care partenerii se simt bine, evident acestea variind cu varsta. Nu exista un numar exact considerat normal, sunt cupluri care au contacte sexuale zilnice si alte cupluri care fac aceasta saptamanal. Ca medie, se pare ca trei contacte sexuale pe saptamana aduc toate beneficiile asupra sanatatii fizice si psihice. Este important ca cei doi parteneri sa fie stabili, caci implicarea si trairile sunt mult mai intense, sunt mai deschisi si mai atenti reciproc iar organismul pur si simplu se comporta altfel, mai sensibile fiind femeile in acest sens. De aici si diferenta pe care multi o fac si o rostesc intre “a face sex” si “a face dragoste”. Sa vorbim despre cateva beneficii ale unei vieti sexuale intense, pasionale.
Sexul scade riscul tulburarilor comportamentale si creste stima de sine
Sexul diminueaza sau elimina accesele de furie, nervozitatea permanenta, depresia, anxietatea, atacurile de panica etc. Creste increderea de sine, iar orgasmele ajuta la eliberarea unor hormoni care participa in echilibrul psiho-comportamental al oamenilor. Pentru orice reusita din viata noastra este foarte importanta motivatia, aceasta ne ofera fiecare gram de energie sa mergem mai departe indiferent de obstacole. Sexul creste mult autoaprecierea si imaginea de sine, stimuland initiativa, relatiile sociale, scazand frustrarile si reactiile negative in fata unor obstacole din viata de zi cu zi. Cei care fac sex mai des, insa nu sporadic, ci cu parteneri stabili, au un echilibru intrerior mult mai stabil. Este vorba de sexul cu partener stabil ci nu sporadic fiindca implica atasare sentimentala si o daruire mai mare, dincolo de satisfacerea unei nevoi.
Sexul intareste sistemul cardio-vascular
Cercetarile au demonstrat ca acele cupluri care au o viata sexuala activa si pasionala prezinta cu 50% mai putine riscuri de a dobandi boli cardiace sau vasculare. De asemenea, sexul creste circulatia la nivelul corpului si imbunatateste oxigenarea tesuturilor.
Sexul creste capacitatea de actiune a sistemului imunitar
Cercetatorii afirma ca cei care fac mai mult sex au un nivel al imunoglobulinelor A mai crescut (o serie de anticorpi). De asemenea, barbatii cu viata sexuala regulata prezinta o secretie mai mare de testosteron care ii protejeaza de o serie de boli. Si femeile se bucura de o secretie mai mare de oxitocina, un hormon care le protejeaza si impotriva stresului.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri