Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, vitamine: A, C, B1, B2, B6, E, K, acid folic, antioxidanti si fier, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului si la remineralizarea acestuia. Ca si urzica, si spanacul poate fi consumat cu incredere de catre persoanele care doresc sa slabeasca, avand o capacitate calorica redusa (18 calorii/ 100 de grame).
Tot primavara apar si corcodusele, care pot fi consumate in stare cruda sau pot fi folostie pentru acrirea ciorbelor. Acestea aduc un aport crescut de vitamina C in organism, cunoscuta ca fiind cel mai puternic antioxidant pentru corpul nostru.
Alte alimente pe care sa le consumi primavara si nu numai
In afara alimentelor specifice sezonului de primavara nu trebuie sa omiteti din meniul zilnic cerealele cu lapte de la micul dejun. Este important ca in fiecare zi sa beti cel putin o cana cu lapte. De asemenea nu uitati fructele, sunt recomandate 3-5 fructe pe zi. Proteinele trebuie incluse si ele in meniu, se recomanda o friptura de pui sau de peste pe zi, la masa de pranz, alaturi de o garnitura de legume sau o salata. Evitati dulciurile, glucidele din alimentatie trebuie sa provina in special din fructe. Bucurati-va de primavara si fiti pozitivisti!
Sursa: Healthy.ro
Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Invata si tu sa masori tensiunea arteriala
15 urmari negative ale unei diete drastice
Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural