IN ACEST ARTICOL:
Legumele fac si ele parte din familia alimentelor functionale. Cele mai cunoscute sunt rosiile, care contin licopen, un carotenoid primar cu efect antioxidant, ce poate contribui la reducerea riscului de cancer. Usturoiul este recunoscut pentru proprietatile sale antibiotice, anti-hipertensive si de reducere a nivelului de colesterol.

De aceea, este indicat sa consumam regulat minim 1 portie din produsele lactate care contin probiotice, pentru a ne bucura de efectul lor benefic asupra organismului.

Pe langa probiotice, natura ne pune la indemana si alte categorii de alimente functionale, precum ovazul, care este o sursa alimentara de fibra solubila b-glucan si contribuie la reducerea nivelului colesterolului.

Pestele contine acizi grasi omega-3 si omega-6, cu un rol recunoscut in sanatatea cardiovasculara. Carnea de vita este, la randul ei, un aliment functional, un acid gras potential anticancerigen, cunoscut sub numele de acid linoleic conjugat (CLA), fiind prima data izolat din carnea de vita la gratar, in anul 1987.

Legumele fac si ele parte din familia alimentelor functionale. Cele mai cunoscute sunt rosiile, care contin licopen, un carotenoid primar cu efect antioxidant, ce poate contribui la reducerea riscului de cancer. Usturoiul este recunoscut pentru proprietatile sale antibiotice, anti-hipertensive si de reducere a nivelului de colesterol. Consumul frecvent de Crucifere (cum este broccoli) este asociat cu un risc redus de cancer, datorita continutului lor relativ ridicat de glucozinolati.

Pentru a asigura comunicarea corecta catre consumatori a beneficiilor nutritionale si pentru sanatate ale alimentelor, institutiile europene au decis, cu cativa ani in urma, sa creeze un cadru reglementar care sa impuna criterii riguroase in acest domeniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt acestea de la nutriționistul Șerban Damian Băutura minune care scade glicemia - Ghid complet și eficient

EFSA (Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor), este organismul stiintific al Uniunii Europene care analizeaza dovezile stiintifice puse la dispozitie de companiile din industria alimentara si emite opinii privind mentiunile de sanatate propuse si conditiile pentru utilizarea lor.

Aceste evaluari au inceput in ianuarie 2008. Alinierea dintre producatori si EFSA referitoare la modalitatea in care pot fi comunicate beneficiile alimentelor functionale este un proces in plina desfasurare.

Colaborarea industriei alimentare cu institutiile europene va continua in urmatorii ani, astfel incat alimentele functionale sa fie corect promovate in randul consumatorilor, stilul de viata echilibrat si alimentatia sanatoasa fiind parte a strategiei mondiale in ceea ce priveste sanatatea populatiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri