IN ACEST ARTICOL:
Fluctuatiile hormonale sunt diferite de la organism la organism si ca atare, manifestarile sindromului premenstrual sunt si ele diferite. Exista insa patru tipuri principale de SPM asa cum au fost sesizate de profesorul doctor Guy Abraham. Afla carui tip de SPM ii apartii ca sa stii ce sa tratezi mai intai

Tipul H – Ultrahidratare: Printre simptomele pe care le include tipul H de SPM se numara sensibilitatea si marirea sanilor insotita ocazional de dureri, retinerea apei in organism, umflarea mainilor si a picioarelor, senzatia de balonare si chiar cresterea in greutate. Nu mai putin de 40% dintre femei se plang de aceste simptome inainte de menstruatie. Pentru a evita retinerea apei in organism, este recomandat sa reduceti consumul de sare si alcool in alimentatie. Consumati in schimb alimente bogate in potasiu precum banane sau alte fructe si legume proaspete. Vitamina B6 reprezinta si ea un ajutor nepretuit in cadrul acestui tip de SPM.

Tipul D – Depresie: In cazul tipului D de SPM, nivelul de estrogen din organism scade, iar cel progesteronului creste (hormoni) si de aceea cel mai des simptom intalnit in tipul D de SPM este depresia. Alaturi de acesta mai putem adauga insa si tulburarile de memorie, confuzia, lipsa de coordonare, crizele de plans si de panica, insomniile. Este recomandat sa consumati fructe care sunt usor digerabile si alimente bogate in acizi grasi esentiali precum uleiul de peste. Daca medicul va recomanda, apelati la suplimentele de magneziu (activeaza sinteza insulinei), spirulina sau cele cu extract de alge marine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri