Dieta zone este mai mult decat o dieta, este un stil de viata ce urmareste obtinerea si mentinerea unei siluete de vis, intarirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor si energizarea suficienta a organismului astfel incat sa permita o viata activa atat din punct de vedere fizic, cat si psihic.
Ce este dieta Zone?
Dieta Zone a rezultat in urma unor cercetari indelungate incepune in jurul anului 1990, fiind sustinute de catre doctorul biochimist Barry Sears. Acesta a cautat sa gaseasca solutia mentinerii unui echilibru in organism in special hormonal, putand astfel sa previna surplusul de kilograme si totodata sa gaseasca solutia obtinerii unei siluete ideale fara a periclita sanatatea.
Care este principiul dietei Zone?
Dieta Zone urmareste in special mentinerea unui echilibru hormonal, in special al insulinei, un hormon implicat in foarte multe procese ale organismului, fiind practic singurul hormon hipoglicemiant. Studii de specialitate au demonstrat ca insulina este implicata atat in obezitate, cat si in aparitia unor boli, inclusiv a unor infarcte miocardice. Mentinand in limite echilibrate secretia acestui hormon se obtine totodata reglarea si a altor mecanisme hormonale strans legate de insulina. Astfel dieta Zone nu promoveaza consumul de glucide, in special al celor complexe.
Dieta Zone nu cuprinde un regim strict, insa sunt sugerate in special anumite alimente. La baza piramidei Dietei Zone sta apa, ceea ce indica faptul ca trebuie sa consumati zilnic cel putin 2 litri de lichide. Apoi pe urmatoarea treapta se situeaza fuctele si legumele care trebuie sa existe din abundenta la mesele voastre. Urmatoarea treapta este reprezentata de proteine si grasimi mono-saturate, ca in final sa gasim in varful piramidei glucidele, cele care trebuie consumate cel mai putin.
Sunt recomandate trei mese principale pe zi in care nu ar trebui sa depasiti 500 de calorii, apoi inca doua gustari care nu trebuie sa fie din glucide.
Alimentele indicate:
- fructele si legumele – sursa de glucide, dar si cereale integrale, ardei, spanac, mere, brocoli, vinete;
- sursa de proteine: oua fierte tari, carne de pui sau peste;
- trebuie sa minimalizati consumul de alimente cu indice glicemic ridicat, ca: porumb, cartofi, paine alba, dulciuri sau zahar ;
- 2l de apa pe zi;
- grasimile pot proveni din: unt de arahide, ulei de masline.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri