IN ACEST ARTICOL:
Dulciurile au rolul de a schimba ph-ul gurii intr-unul acid, motiv pentru care este favorizata producerea bacteriilor. Exista totusi si reversul medaliei, adica alimente si bauturi care improspateaza respiratia. Cafeaua si alcoolul favorizeaza mediul pentru dezvoltarea bacteriilor orale. Au de asemenea un efect de uscare a gurii, ceea ce reduce fluxul de saliva si permit bacteriilor urat mirositoare sa leneveasca mai mult.

Daca igiena ta dentara este impecabila atunci inseamna ca te speli pe dinti de doua ori pe zi, folosesti ata dentara cel putin o data pe zi, iti cureti limba si folosesti apa de gura de cate ori ai ocazia. Insa daca respiratia neplacuta persista, atunci probabil raspunzatoare de acest lucru sunt anumite alimente care ‘pateaza’ pastrand un miros neplacut. Acest lucru nu inseamna ca alimentele propriu-zis sunt vinovate ci mai degraba bacteriile care se dezvolta ulterior.

Ceapa si usuroiul. Desi sunt renumite pentru proprietatile pe care le au la nivelul sanatatii si a intaririi imunitatii organismului, ceapa si usturoiul sunt principalii vinovati pentru un miros neplacut al gurii. Acest lucru se intampla cand compusii de sulf din acestea zabovesc in gura, sunt absorbiti apoi in sange si eliberati in momentul respiratiei.

Cafeaua si alcoolul. Consumate zilnic, aceste doua bauturi favorizeaza mediul pentru dezvoltarea bacteriilor orale. Acestea au de asemenea un efect de uscare a gurii, ceea ce reduce fluxul de saliva si permit bacteriilor urat mirositoare sa leneveasca mai mult. Fumatul este uneori principalul responsabil al gustului neplacut al gurii, al aspectului nesanatos al dintilor si al respiratiei grele. Guma, apa de gura sau periajul ulterior opresc pentru o scurta perioada simptomele, urmand ca ciclul sa fie reluat.

Dulciurile au rolul de a schimba ph-ul gurii intr-unul acid, motiv pentru care este favorizata producerea bacteriilor.

Exista totusi si reversul medaliei, adica alimente si bauturi care improspateaza respiratia:

Apa. Acest lichid incolor si inodor ajuta la indepartarea resturilor de mancare, a bacteriilor ascunse si accelereaza productia de saliva actionand ca un agent de curatare. De asemenea, aceasta este metoda cea mai simpla si la indemana oricui pentru o respiratie placuta deoarece neutralizeaza substantele urat mirositoare din alimente si bauturi.

Guma fara zahar. Aceasta atenueaza alimentele si celulele moarte din gura favorizand productia de saliva. Specialistii spun faptul ca guma fara zahar este deosebit de eficienta pentru combaterea respiratiei urat mirositoare deoarece inhiba bacteriile din gura si actioneaza ca o bariera in producerea altora.

Fructele si legumele bogate in vitamina C precum lamaia, ardeiul gras, ardeiul rosu si broccoli au rolul de a crea un mediu neospitalier pentru bacteriile care provoaca mirosul si gustul neplacut al gurii. Sunt si mai eficiente daca sunt consumate crude deoarece actioneaza ca un abraziv al indepartatrii impuritatilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri