IN ACEST ARTICOL:
Dulciurile au rolul de a schimba ph-ul gurii intr-unul acid, motiv pentru care este favorizata producerea bacteriilor. Exista totusi si reversul medaliei, adica alimente si bauturi care improspateaza respiratia. Cafeaua si alcoolul favorizeaza mediul pentru dezvoltarea bacteriilor orale. Au de asemenea un efect de uscare a gurii, ceea ce reduce fluxul de saliva si permit bacteriilor urat mirositoare sa leneveasca mai mult.

Iaurtul. Japonezii au descoperit faptul ca un consum de trei iaurturi fara zahar pe zi timp de sase saptamani reduce respiratia grea prin scaderea nivelului de compusi sulfati (?). Mai mult decat atat, iaurtul fortifica sistemul imunitar al organismului prin aportul de vitamina D care scade producerea bacteriilor. Alte surse de vitamina D includ laptele, ouale, sucul de portocale si somonul.

Verdeturile si condimentele. Patrunjelul contine clorofila iar aceasta are un efect dezodorizant in gura. Alte produse vegetale responsabile cu o respiratie mai proaspata sunt cuisoarele, scortisoara, semintele de fenicul, anasonul. Desi folosirea acestora tine mai mult de folclor decat de stiinta, uneori nu strica sa incerci.

Propolisul este un minunat antibacterian care nu numai ca matura ramasitele neplacute din gura dar in acelasi timp dezinfecteaza si ajuta la refacerea gingiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă colecția de primăvară Waterdrop și spune adio asteniei de primăvară prin hidratare  SALVEAZĂ-ȚI PĂRUL DUPĂ VARĂ CU MAGIA PROTEINEI DE KERATINĂ ȘI CU OGX OGX prezintă trei coafuri pentru sezonul festivalurilor

O buna igiena a gurii alaturi de o alimentatie potrivita pot combate respiratia urat mirositoare, iar vizitele regulate la medicul dentist te vor ajuta sa preintampini sau sa tratezi orice afectiune care sta in calea sanatatii zambetului tau.

Emma Dobre

Sursa: envy.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri