-Meyer Friedman si Ray Rosenman au descoperit existenta a doua tipuri diferite de personalitati, mai mult sau mai putin predispuse stresului? Persoanele apartinand tipului A de personalitate sunt impulsive si grabite, se implica in activitati multitasking, au tendinta de a-i controla, domina si de a-i intimida pe ceilalti, vorbesc repede, gesticuleaza mult, adeseori ridicand tonul in timpul unei conversatii normale. De asemenea, sunt nerabdatoare si nemultumite de ceea ce au realizat pe plan profesional si se lasa adesea antrenate in conflicte.
In mod suprinzator, in ciuda aparentelor, au o incredere in sine scazuta. Sunt cele mai vulnerabile in fata stresului si cele mai predispuse imbolnavirii bolilor de inima. Persoanele ce poseda o personalitate de tip B sunt exact contrariul. Sunt rabdatoare, de regula destul de rabdatoare, echilibrate si zambitoare, nu se grabesc in indeplinirea taskurilor si arata multumire fata de pozitia si jobul lor. Au un nivel de stres mai redus.-Stresul este asociat cu primele sase cauze majore din lume ce provoaca moartea: boli de inima, cancer, accidente, ciroza, sinucidere, indispozitii?
-Tranchilizantele si medicamentele antidepresive acopera un sfert din totalul retetelor prescrise anual in Statele Unite?
-Femeile sunt de cel putin doua ori mai predispuse decat barbatii de a dezvolta boli provocate de stres? In urma expunerii la evenimente si conditii cu un factor inalt de stres, exista o probabilitate mai mare decat in cazul femeilor ca persoanele de sex masculin sa dezvolte un comportament agresiv si violent sau dependente precum cea de alcool sau droguri?
-Conform unui studiu recent, cauzele principale care declanseaza stresul sunt legate de bani (59%), de munca – 59%, 53%-probleme de sanatate, 50%- evenimentele care au loc in lumea de astazi, 48%- starea de sanatate a membrilor familiei (sot, partener, copil), 41% -copii?
-Descrierea durerii si a simptomelor pe care Shakespeare le atribuie personajului sau lady Percy la moartea sotului (insomnii, anxietate puternica, disforie, teama exagerata, senzatia de instrainare de ceilalti) in opera Henric al IV-lea coincid cu o precizie uimitoare cu simptomele actuale descrise in cazul stresului posttramatic?
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice