IN ACEST ARTICOL:

Terapia CranioSacrală Biodinamică își are originile în osteopatie și este utilizată pentru a ameliora o gamă variată de probleme fizice și psihologice, cum ar fi durerile acute sau cronice, afecțiunile coloanei vertebrale, tulburarea de stres posttraumatic, anxietatea și depresia. Prin intermediul acestei terapii, capacitatea naturală a organismului de a se vindeca este stimulată cu ajutorul unei atingeri blânde, precise și neinvazive a terapeutului

Stimulează capacitatea naturală a corpului de a se vindeca

Pe tot parcursul ședinței de terapie, terapeutul simte starea sistemului nervos (mai ales a sistemului nervos central) și impactul acestei stări asupra întregului organism. Sistemul nervos central este format din creier și măduva spinării. Acesta guvernează funcțiile celorlalte sisteme ale corpului precum sistemul digestiv, endocrin, reproducător, respirator, circulator, musculo-scheletal, limfatic, imunitar. Tehnica are rolul de a elibera traumele și tensiunile prin atingeri blânde și lente, implicând o explorare a proceselor mentale, emoțiilor și a manifestării lor la nivelul corpului fizic.

„Intenția în această terapie este de a armoniza sistemul nervos al clientului prin relaxare profundă, organismul găsind resursele necesare pentru vindecare. Efectiv, atunci când corpul se poate relaxa, acesta are capacitatea de a se vindeca mai ușor. Încă de la început, se creează o conexiune între terapeut și client, care conferă încrederea și siguranța esențiale pentru reușita terapiei”, a precizat Iulia Dobrovie, terapeut în cadrul Cabinetului ConstientImpreuna.ro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vindecarea familiei prin rolul Oii Negre, eroul necunoscut în terapia prin constelații de familie Descoperă cum terapiile alternative îți pot transforma viața: Soluții eficiente pentru anxietate și relaxare Atingerea ca terapie și formă de artă, explorată în cadrul proiectului „Valențe curativ-performative ale atingerii"

De ajutor și în sindromul burnout

Terapia CranioSacrală Biodinamică este un real ajutor pentru toate persoanele care se confruntă cu dureri acute sau cronice. Aceasta acționează în fiecare parte a corpului, unde există probleme de sănătate. De pildă, afecțiunile digestive (constipație, diaree, sindrom de colon iritabil), cele neuromusculare (scleroză multiplă, fibromialgie) sau orice problemă caracterizată prin dureri musculo-scheletice, oboseala, sindromul burnout, tulburările de somn, de dispoziție, își găsesc alinarea cu ajutorul acestei terapii.

„Practic, Terapia CranioSacrală Biodinamică ajută la reconectarea cu propriul corp și gestionarea durerii. Ea este eficientă în orice situație bulversantă, cauzată de boală, accident, intervenție chirurgicală, tratament stomatologic, atunci când clientul are nevoie să se destindă, să prindă forță și să-și întărească sistemul imunitar”, a mai spus terapeutul Iulia Dobrovie.

Un alt sine: 20 de motive pentru care orice femeie care are nevoie de alinare trebuie Sa vadă serialul "Another Self" Medicina personalizată în oncologie Cum au devenit Măștile cu LED fântâna tinereții?

Efectul benefic este de durată

Această formă de tratament poate fi aplicată persoanelor de toate vârstele, inclusiv nou-născuților și vârstnicilor. În timpul sesiunilor de terapie, clientul îmbrăcat în haine confortabile stă întins pe masa de tratament. Tehnica terapeutică se diferențiază de majoritatea celorlalte terapii, prin faptul că terapeutul nu decide unde să lucreze, ci mai degrabă se lasă ghidat de răspunsurile corpului, de senzațiile resimțite de fiecare client, pe parcursul ședinței. Resursele proprii de vindecare sunt amplificate, pentru ca schimbările pozitive să poată avea loc cât mai repede. Terapia se desfășoară într-un ritm lent și relaxant, care conduce la regăsirea unei stări de bine.

Nu este indicată în primele trei luni de la producerea unui accident vascular cerebral

Potrivit specialistului din cadrul Cabinetului ConstientImpreuna.ro, Terapia CranioSacrală Biodinamică nu se termină în momentul în care clientul coboară de pe masa de masaj, efectul acesteia fiind de durată. În general, sunt necesare câteva ședințe pentru a stabiliza schimbările pozitive, dar există și situații în care terapia este indicată pentru o perioadă mai mare de timp. În cele mai multe cazuri, sunt suficiente cinci-șase ședințe de terapie. Fiecare ședință durează aproximativ 60 de minute.

Cum să depășești un traumatism: Sfaturi pentru vindecare Dezlipire de placentă: o provocare medico-științifică și o poveste de succes  Cum scap de celulită într-o lună?

Terapia CranioSacrală Biodinamică nu interferează cu niciun tratament și cu niciun alt tip de terapie. Există totuși anumite situații în care metoda terapeutică nu este indicată, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale (în primele trei luni de la producerea accidentului), mielomeningocelul (formațiune chistică, de regulă, congenitală, amplasată, în general, la nivel lombar sau lombosacral), malformațiile creierului (malformația Arnold Chiari), fractura recentă a craniului.

* Iulia Dobrovie (foto) a descoperit terapia CranioSacrală Biodinamică când munca sa de arhitect peisagist i-a provocat dureri severe de umăr, ce o împiedicau să lucreze și pe care medicina alopată nu le-a putut rezolva. După trei ani de studii în Elveția, la Da-Sein Institut Winterthur, Iulia a obținut diploma de specialist în Terapia CranioSacrală Biodinamică. Timp de trei ani, ea a practicat această terapie în propriul cabinet din Zürich, Elveția. Scopul său este de a ajuta persoanele cu durere, epuizare și neliniște să se simtă confortabil în corpul lor. Anul trecut, Iulia Dobrovie a deschis Cabinetul ConstientImpreuna.ro, la București. Ea mai este specialist în tehnici de facilitare verbală în lucrul cu trauma, dar și în metoda Natural Facial Rejuvenation, prin intermediul căreia este redată luminozitatea feței și accentuată frumusețea naturală.

FOREO PREZINTĂ NOUL FAQ™ 201 EROUL COLECȚIEI ANTI - ÎMBĂTRÂNIRE FAQ™ Swiss Stăpânește-ți Furia: Cum Să Transformi Reacțiile Agresive în Răspunsuri Calme și Echilibrate Studiile pe eficiența celulelor stem în tratamentul bolilor grave avansează. 16 noi terapii celulare ar putea fi aprobate anul acesta

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri