IN ACEST ARTICOL:
Daca pana de curand, carbohidratii erau evitati instant in alcatuirea dietei, cercetarile arata ca nu trebuie sa ne fie frica de glucide. In realitate exista glucide bune si glucide rele. Cum diferentiem intre ele?

Indice glicemic mic

Mere uscate 35 Caise uscate 35
Inghetata (cu fructoza) 35 Porumb 35
Nectarine (fructe proaspete) 35 Portocale (fructe proaspete) 35
Piersici (fructe proaspete) 35 Prune, prune uscate 35
Rodii (fructe proaspete) 35 Gutui (fructe proaspete) 35
Seminte de floarea-soarelui 35 Suc de rosii 35
Sos de rosii (natural, fara adaos de zahar) 35 Fasole verde (24%) 35
Orez salbatic 35 Drojdie 35
Iaurt 35 Paine (Montignac, paine integrala) 34
Lapte de migdale 30 Caise (fructe proaspete) 30
Sfecla de zahar 30 Morcovi 30
Usturoi 30 Grepfrut, pomelo (fructe proaspete) 30
Marmelada (fara adaos de zahar) 30 Lapte (degresat sau nu) 30
Lapte de ovaz (nu fierte) 30 Fasole verde 30
Rosii 30 Pere 30
Linte 30 Afine, mure 25
Cirese 25 Ciocolata neagra (mai mult de 70% din continutul de cacao) 25
Split mazare 25 Capsuni (fructe proaspete) 25
Ciocolata - 85% cacao 20 Vinete 20
Suc de lamaie (neindulcit) 20 Lamaie 20
Montignac gem fara zahar 20 Pudra de cacao (fara adaos de zahar) 20
Ratatouille 20 Iaurt de soia 20
Migdale 15 Sparanghel 15
Broccoli 15 Varza de Bruxelles 15
Caju 15 Conopida 15
Cicoare, andive 15 Ardei chili 15
Dovlecei 15 Castravete 15
Chimen dulce 15 Ghimbir 15
Alune/td> 15 Praz 15
Ciuperci 15 Masline 15
Fistic 15 Ridichi 15
Salata, salata verde 15 Varza acra 15
Tofu 15 Nuci 15
Germeni de grau 15 Avocado 10
Crustacee 5 Patrunjel, busuioc, oregano, scortisoara etc 5
Otet 5

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri