Expunerea la temperaturi extreme poate ridica anumite probleme pentru sănătatea și aspectul implanturilor mamare.
”Canicula poate duce la o creștere a temperaturii corpului și a țesuturilor mamare, ceea ce poate provoca o distensie temporară a implanturilor. Deși aceasta este o reacție temporară, expunerea prelungită și repetată la temperaturi ridicate poate afecta durabilitatea implanturilor. În plus, în zilele caniculare, pielea devine mai predispusă la transpirație și umezeală, ceea ce poate duce la iritații și potențială infecție în jurul implanturilor mamare, mai ales dacă intervenția a fost făcută recent. Totodată, femeile cu implanturi mamare pot resimți disconfort crescut sau inflamație în timpul caniculei, în special dacă nu au grijă să se mențină hidratate și să evite suprasolicitarea activităților fizice”, explică Dr. Cristian Nițescu.
Pentru ca intervențiile să nu fie supuse unui stres termic suplimentar, medicul recomandă ca pacientele să își mențină corpul bine hidratat pentru a evita deshidratarea și fluctuațiile bruște de temperatură. Recomandarea generală pentru populație de a sta la umbră sau de a purta un costum de baie cu protecție solară se aplică în mod deosebit femeilor care au avut recent o intervenție chirurgicală pentru a-și proteja sânii de expunerea directă la soare.
”Le recomand pacientelor ca în aceste zile caniculare să aleagă haine din materiale naturale, care permit pielii să respire și să evite acumularea de căldură și umiditate. În plus, în timpul caniculei, ar trebui evitate exercițiile fizice solicitante, care pot provoca transpirație excesivă și disconfort. Iar dacă se întâmplă să simțiți că pielea sânilor este prea călduroasă sau iritată, aplicați un prosop rece și umed pentru a vă răcori”, recomandă dr. Nițescu.
Canicula poate reprezenta o provocare pentru femeile cu implanturi mamare, dar cu măsuri de precauție adecvate, riscurile pot fi minimizate. Iar dacă măsurile de precauție vor asigura un maximum de confort și siguranță, menținerea hidratării, evitarea expunerii prelungite la soare și purtarea hainelor adecvate pot proteja sănătatea. În plus, medicul le recomandă pacientelor să se informeze corect și să solicite sfaturi sau să adreseze întrebări medicului.
”Informațiile eronate sau înțelese pe jumătate pot chiar să pună în pericol sănătatea. Prefer să discut cu pacientele atunci când au întrebări și, mai ales, când vin cu informații aflate din surse neverificate. De exemplu, că temperaturile crescute pot face ca implanturile mamare să explodeze. Adevărul este că implanturile mamare sunt proiectate și testate pentru a rezista la schimbările de temperatură obișnuite în timpul caniculei și nu există riscul ca acestea să explodeze din cauza temperaturilor ridicate, ci doar se impune unele măsuri de precauție pentru sporirea confortului”, a încheiat medicul.
Foto fr si main: H_Ko /Shutterstock
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară