Foarte multe femei isi fac probleme in legatura cu secretia vaginala. Multe dintre acestea tind sa considere patologic orice tip de secretie de la acest nivel in timp ce altele cad in extrema opusa si nu le observa nici atunci cand acestea semnalizeaza o infectie genitala grava.
Foarte multe femei isi fac probleme in legatura cu secretia vaginala. Multe dintre acestea tind sa considere patologic orice tip de secretie de la acest nivel in timp ce altele cad in extrema opusa si nu le observa nici atunci cand acestea semnalizeaza o infectie genitala grava. Din urmatoarele randuri vom invata sa facem o diferentiere clara intre cele doua tipuri de secretii. Vom intelege de ce se produc, in ce circumstante si nu in ultimul rand... cand trebuie sa ne alarmam.
Exista secretie normala? De ce? Raspunsul la prima intrebare este DA: vaginul secreta in mod normal o substanta.
Cand putem spune ca secretia este normala si cand este anormala? In mod fiziologic (normal) secretia este albicioasa sau transparenta, inodora sau cu un slab miros specific si are o consistenta laptoasa. Secretia vaginala anormala este usor recunoscuta dupa miros. Daca in situatiile normale nu intalnesti niciodata un miros neplacut, in cazul unei secretii anormale acesta este primul care iti atrage atentia. Ginecologii caracterizeaza acest miros ca fiind "fetid" (de peste stricat). Pe langa mirosul extrem de neplacut se poate observa si o modificare a consistentei (branzoasa, apoasa), dar si a culorii (devine gri albicioasa sau chiar verzuie). In general aceste modificari indica prezenta unei infectii vaginale si este asociata cu alte simptome ale bolii respective (arsuri, mancarime, usturime). Este destul de dificil de recunoscut normalul raportat la anormal, insa cel mai usor de sesizat este schimbarea. Daca iti cunosti prorpiul corp si observi o modificare neobisnuita este bine sa ii acorzi atentia necesara. In momentul in care sesizezi o modificare trebuie sa te prezinti la medicul ginecolog de urgenta. Poate fi o banala vaginoza bacteriana, sau pot fi boli mai grave care necesita un tratament complex. Sursa:
Healthy.ro
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate