Controlul stomatologc periodic
Controlul dentar periodic previne bolile cavității bucale și dezvoltarea acestora. Principalul lucru este să recunoaștem și să tratăm bolile emergente, prevenind astfel agravarea posibilei boli. Controlul constă într-o evaluare amănunțită a stării dinților, și planificarea și programarea tratamentelor stomatologice care pot crește sănătatea dentară.
„În timpul acestor examinări, medicul dentist efectuează un control complet de sănătate, care include examinarea mucoasei orale, precum și identificarea leziunilor și pregătirea unui program precis care cuprinde tratamentele necesare și suplimentare. În timpul controlului complet al stării de sănătate dentară, pacientului i se oferă, de asemenea, sfaturi stomatologice complete, utile și personalizate. Controalele stomatologice trebuie efectuate în mod regulat, de două ori pe an. Acest interval este ideal pentru că în acest timp nu apar daune permanente, ireversibile, așadar starea dinților este sub control.”, explică medicul stomatologic.
Igienizarea dentară profesională
Igienizarea dentară profesională este realizată strict de către medicul stomatolog și cuprinde 3 etape: detartrajul dentar, air flow-ul și periajul profesional. Toate aceste 3 etape au rolul de a curăța în profunzime dantura și de a îndepărta depunerile de placă bacteriană și de tartru.
„Unele dintre cele mai cunoscute și mai des întâlnite afecțiuni orale sunt caria dentară și boala parodontală. Deși caria dentară afectează dintele și structurile acestuia, iar boala parodontală afectează gingia și țesuturile de susținere, aceste două afecțiuni au mai multe lucruri în comun. În primul rând, ambele afecțiuni pot duce la pierderea dinților atunci când nu sunt tratate la timp și într-un mod corespunzător. Un alt aspect comun al celor două afecțiuni este reprezentat de cauza principală a apariției, și anume: acumulările de placă bacteriană și tartru.”, explică medicul stomatolog Alin Gabor.
Sigilarea dinților, tehnică stomatologică recomandată atât copiilor, cât și adulților
Sigilarea dinților reprezintă procesul de acoperire cu o substanță performantă a șanțurilor fiziologice ale măselelor, spații în care își fac loc de cele mai multe ori cariile.
„Beneficiile sigilării dentare sunt evidente și nu puține. În primul rând, elimină riscul de cariere a dinților, rezistă mulți ani, dacă sigiliul cade poate fi foarte ușor înlocuit, nu este o procedură dureroasă și nici invazivă.”, conchide medicul stomatolog, Alina Gabor.
3 proceduri stomatologice de realizat la început de an
Medicul stomatolog Alin Gabor ne propune ca la început de an să trecem prin cabinetul medicului stomatolog și să ne asigurăm că am bifat cele trei proceduri stomatologice care asigură sănătatea dinților noștri pe termen lung. Specialistul recomandă pacienților ca, pe lângă controlul stomatologic periodic, să facă o igienizare dentară profesională și sigilarea dinților.
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- alin gabor
- medic stomatolog
- sfaturi
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară