Ai rămas fără unul sau mai mulți dinți? Ce înseamnă acest lucru din punct de vedere funcțional?

20 Iunie 2024 publicat în Sanatate 22 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Studiile arată că românii sunt la coada Europei când vine vorba despre dantură. De altfel, statisticile arată că românii sunt europenii cu cei mai puțini dinți în gură. Potrivit datelor Eurobarometru, 3 din 10 români nu mai păstrează niciun dinte natural și 7 din 10 români și-au pierdut cel puțin un dinte. Ce se întâmplă când un pacient rămâne fără dinți?

Chiar dacă pare o normalitate, pierderea unui dinte poate fi „începutul sfârșitului” danturii. De ce? Pentru că pierderea unui singur dinte este un motiv întemeiat să se piardă și alți dinți, fix ca într-un joc cu piesele Domino.

De ce pierdem dinții?

Există mai multe cauze pentru care se pot pierde unul sau mai mulți dinți printre care se numără cariile dentare, igiena precară, diferite accidente, degradarea organismului care începe de la vârsta de 40 de ani, boli precum parodontoza, lipsa controalelor periodice sau tutunul.

„Cariile dentare netratate este unul dintre motivele principale care duce la pierderea ulterioară a dintelui. Atunci când caria este avansată și ajunge la pulpă, medicul stomatolog nu are altă soluție decât să extragă dintele”, explică Bianca Ivanciovici, medic Dentist Generalist Medic Sef – Implantologie.

Citește continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: ECLIPSE PRODUCTION /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri