18 Iulie 2024 publicat în Sanatate 5 share-uri

Igiena adolescentului este extrem de importanta – atat pentru prevenirea imbolnavirii, dar si pentru ca are impact asupra stimei de sine si asupra vietii sociale. Iata ce implica igiena adolescentului.

Importanta igienei personale in adolescenta

Pubertatea aduce o transformare fizica majora pentru adolescenti. Aceste schimbari fizice si hormonale incep de obicei la 8 – 13 ani la fete si 10-15 ani la baieti. Pielea si scalpul produc mai mult sebum, apare pilozitatea corporala si faciala, transpiratiile devin mai abundente, acnee etc. Aceste modificari corporale sunt o parte normala a tranzitiei spre adult. Totusi, unele dintre ele pot fi o adevarata sursa de anxietate.

O igiena corecta este vitala deoarece ajuta la prevenirea imbolnavirii si mentinerea sanatatii. Majoritatea copiilor dezvolta mirosuri corporale odata cu pubertatea, dar uneori chiar si mai devreme. Igiena are si implicatii sociale si privind starea generala de bine.

Ce trebuie sa includa igiena adolescentului

Rutina de ingrijire si igiena a unui adolescent trebuie sa includa:

  • baie si dus in fiecare zi;
  • spalarea parului;
  • folosirea de deodorant in functie de cum e necesar;
  • igiena dentara;
  • purtarea de sosete curate si lenjerie de corp curata etc.

Regulile de igiena trebuie adaptate in functie de copil. Daca adolescentul are pielea grasa sau parul cu exces de sebum, ar putea fi necesar un dus zilnic.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Iren_Geo /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri