19 Iulie 2024 publicat în Sanatate 6 share-uri

Ingrijirea celor mici este pe primul loc pentru parinti. Ochii, urechile, nasul si unghiutele au nevoie de ingrijire atenta si speciala. Afla mai multe despre ingrijirea unghiilor, ingrijirea ochilor, a urechilor si a nasului.

Ingrijirea unghiilor

Taierea unghiilor celor mici poate fi o provocare pentru proaspetii parinti, dar mentinerea unghiutelor scurte este esentiala pentru siguranta celor mici. Deoarece le lipseste controlul muscular, sugarii isi pot zgaria si taia cu usurinta propria piele delicata in timp ce isi flutura mainile si picioarele. De asemenea, este important sa mentineti unghiile copiilor taiate cand incep sa interactioneze si sa se joace cu alti copii care ar putea fi zgariati accidental.

Unghiile bebelusilor pot avea lungimi diferite la nastere si cresc in ritmuri diferite. Cand ii faceti baita copilului, verificati lungimea unghiilor. Taiati unghiile daca se extind dincolo de varful degetelor, pentru a preveni zgarierea.

Deoarece unghiile bebelusilor tind sa creasca rapid de la varsta frageda pana in urmatoarea etapa de copilarie, este posibil sa fie nevoie sa fie taiate o data sau de doua ori pe saptamana. Unii nou-nascuti au nevoie sa le fie taiate unghiile chiar mai des in ​​primele saptamani de viata.

Recomandari pentru taierea unghiutelor

  • Puteti alege sa taiati unghiutele cand cel mic adoarme dupa baita. Astfel, bebe va sta linistit si unghiile sunt inmuiate dupa baie.
  • Este bine sa cereti ajutorul partenerului, mai ales daca cel mic e treaz. Vorbiti calm cu copilul si distrageti-i atentia cu un cantecel sau un joc.
  • Puteti folosi o forfecuta pentru unghii sau o unghiera pentru copii. Nu folositi forfecuta de unghii sau unghiera adultilor!

Cititi mai multe informatii pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: E.Va /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri