15 August 2024 publicat în Sanatate 17 share-uri

Citeste mai multe despre intoleranta la lactoza in cazul copiilor – care pot fi semnele ca cel mic are intoleranta, care sunt cauzele, cum este gestionata eficient problema.

Ce este intoleranta la lactoza?

Intoleranta la lactoza este atunci cand organismul nu poate descompune lactoza. Acest lucru se intampla cand nu exista suficienta lactaza in stomac.

Ce este lactoza? Lactoza este un zahar complex. Este prezenta in lapte, lactate, laptele matern si laptele praf pentru bebelusi. Intoleranta la acest tip de zahar natural apare atunci cand o persoana consuma mai multa lactoza decat poate digera organismul. Nu este acelasi lucru cu alergia la lapte. Simptomele intolerantei la lactoza includ cel mai frecvent dureri de stomac si diaree.

Ce este lactaza? Lactaza este o enzima. Intestinul subtire produce enzima lactaza. Atunci cand nu produce suficienta enzima, organismul nu poate descompune zaharul gasit in lapte si apar probleme cu digerarea laptelui sau a produselor lactate. O intoleranta temporara la lactoza poate aparea dupa unele anumite boli, cum ar fi gastroenterita, cand rezervele de lactaza din organism sunt reduse temporar. Inflamatia intestinului ca urmare a intolerantei la alte alimente, infectii sau interventii chirurgicale la nivel intestinal poate duce, de asemenea, la intoleranta.

Cand consumam lactoza, lactaza descompune lactoza in doua zaharuri simple: glucoza si galactoza. Corpul absoarbe apoi aceste zaharuri simple in intestine. Cand exista o scadere sau pierdere a enzimei lactaza, organismul nu putem descompune sau absorbi lactoza. Lactoza neabsorbita poate duce la simptome de intoleranta.

Citeste mai multe pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: aleks333 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri