29 Octombrie 2024 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Varicela (Varsatul de vant) este una dintre cele mai comune boli ale copilariei. Afla tot ce trebuie sa stii despre varicela, cum se transmite, cum se manifesta, ce complicatii pot aparea dar si ce metode de prevenire exista!

Ce trebuie sa stim despre varicela

Ce este varicela si care sunt cauzele acestei boli

Varicela sau varsatul de vant, in denumire populara, este o boala extrem de contagioasa, provocata de virusul varicelo – zosterian, care se manifesta prin eruptii cutanate pruriginoase (provoaca mancarime) in valuri, sub forma unor pustule pline cu lichid, care se absorb si se usuca in cateva zile. Simptomele varicelei sunt febra, durerile de cap, oboseala, durerile musculare, lipsa poftei de mancare.

Adesea, varicela poate fi confundata cu boala mana-gura-picior. Trebuie stiut ca aceasta boala are o perioada de incubatie mult mai scurta, de doar 3-6 zile fata de 10-21 de zile la varicela si apare in perioada iunie-octombrie.

Simptomele bolii mana-gura-picior apar cu 1-2 zile inainte de eruptia propriu-zisa si includ dureri faringiene, febra, tuse, dureri de articulatii. Eruptia se limiteaza in zona gurii, a talpilor, palmelor si a faringelui, aceasta fiind o deosebire majora fata de varicela unde apare pe tot corpul. Metoda de trasmitere este prin contact respirator si fecal-oral. Trebuie consultat medicul pentru tratarea acestei boli.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semne că ești însărcinată - primele simptome de sarcină Îmbunătățește-ți circulația sanguină cu 2 tratamente balneo-spa Premenopauza: când nu mai slăbești ca în adolescență – sfaturi si recomandări de la specialist

Cele mai multe cazuri de varicela / varsat de vant se inregistreaza din februarie pana in aprilie.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Kachor Valentyna /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri