21 Noiembrie 2024 publicat în Sanatate 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Alimentatia in sindromul ovarelor polichistice – iata cum influenteaza alimentatia simptomele din sindromul ovarelor polichistice, ce alimente sunt recomandate si care trebuie limitate.

Ce este sindromul ovarelor polichistice?

Sindromul ovarelor polichistice este printre cele mai frecvente tulburari endocrine. Nu exista un remediu, dar cercetarile indica faptul ca anumite modificari ale alimentatiei si ale stilului de viata va pot ajuta sa gestionati problema.

Simptomele pot include:

  • menstruatii rare, lipsa menstruatiilor sau menstruatii neregulate;
  • infertilitate din cauza lipsei ovulatiei;
  • cresterea pilozitatii pe fata, piept, abdomen, spate, degete;
  • acnee, piele grasa si matreata;
  • crestere in greutate, mai ales in zona abdominala;
  • subtierea fierelor de par la nivelul capului;
  • dureri pelvine;
  • modificari ale dispozitiei.

Genetica, hormonii si factorii ce tin de stilul de viata joaca un rol in dezvoltarea ovarelor polichistice. Nivelurile ridicate de androgeni si insulina in sindromul ovarelor polichistice pot afecta ciclul menstrual si functia ovarelor, ceea ce poate afecta fertilitatea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum folosim inteligent suplimentele pentru echilibru hormonal în premenopauză Impactul major al obezității în apariția diabetului de tip 2 și importanța unui stil de viață sănătos Ciclul menstrual – de la dureri lunare, mituri, dezechilibre hormonale la stare de bine. Recomandări de la Claudia Buneci, expert în medicină feminină funcțională

Ce implica tratamentul?

Sindromul ovarelor polichistice nu poate fi vindecat, dar poate fi gestionat, iar gestionarea trebuie individualizata si luata in considerare pe toata durata vietii. Prima linie de tratament pentru femeile cu sindromul ovarelor polichistice include gestionarea greutatii (mentinerea unei greutati normale), adoptarea unei diete sanatoase si adoptarea unui stil de viata activ. Modificarile stilului de viata pot imbunatati semnificativ simptomele, inclusiv regularitatea ciclurilor menstruale. De asemenea, pot creste sansele de fertilitate, pot reduce riscul de efecte pe termen lung asupra sanatatii, cum ar fi diabetul si bolile cardiovasculare si pot imbunatati calitatea vietii.

Citeste mai multe pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: ra2 studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri