Ce este rubeola – informatii generale
Rubeola este o infectie virala, ce se transmite prin tuse si stranut, si poate fi transmisa de la o femeie insarcinata la copilul ei din uter.
Provoaca o eruptie cutanata rosie si febra. Din 1969, programele de vaccinare au condus la o scadere considerabila a numarului de cazuri. Vaccinarea este singura modalitate de prevenire a bolii.
Este, de obicei, o infectie usoara care dispare in decurs de o saptamana, chiar si fara tratament. Cu toate acestea, poate fi o afectiune grava la femeile gravide, deoarece poate provoca sindromul rubeolic congenital (SRC) la fat. Sindromul rubeolic congenital poate intrerupe dezvoltarea copilului si poate cauza defecte grave, cum ar fi anomalii ale inimii, surditate si leziuni ale creierului.
Sindromul rubeolic congenital este o afectiune care apare la copilul in curs de dezvoltare in uterul mamei care este infectata cu virusul rubeolei. Femeile insarcinate cu rubeola sunt expuse riscului de avort spontan sau deces, iar copiii in curs de dezvoltare sunt expusi riscului de defecte congenitale grave, cum ar fi:
- surditate;
- defecte ale inimii;
- afectarea ficatului si a splinei;
- greutate mica la nastere;
- eruptii cutanate la nastere;
- dizabilitati intelectuale.
Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Foto fr si main: HenadziPechan /Shutterstock
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri