Cazul fetitei care a murit blocata in teava de scurgere a unui bazin a socat o intreaga tara. Cum mai putem fi sigure ca mergem la strand si familia noastra este in siguranta?
Cazul fetitei care a murit blocata in teava de scurgere a unui bazin a socat o intreaga tara. Cum mai putem fi sigure ca mergem la strand si familia noastra este in siguranta? Se pot intampla accidente la care nici sa nu ne fi gandit vreodata. Caldura sufocanta ne indreapta cu gandul spre mare sau spre cel mai apropiat strand. Din lipsa de timp sau bani alegem a doua varianta fara a stii cat de periculoase sunt aceste bazine in cazul in care apa nu este curata sau igiena lasa de dorit in tot perimetrul strandului.
Dupa o baie in bazin putem lua ciuperci sau chiar boli ale ochiului cum ar fi conjunctivita sau infectiile corneei. Ai grija daca diferenta de temperatura este prea mare sau daca ai stat prea mult la soare, nu intra brusc in apa deoarece poti face soc termic. Inainte de a intra in bazin dar si dupa ce iesi foloseste dusul. Daca ai vreo rana ar fi indicat sa-ti pui un plasture pentru a evita aparitia altor infectii. Cea mai important infectia bacteriana este furunculoza. Chiar daca se trateaza in timp acestea reapar. Bolile luate de la piscina se pot manifesta prin diaree, infectii ale ochilor, ale urechilor sau afectiuni ale pielii. Pentru copiii mai mici, mersul la inot in piscine poate provoca in timp si aparitia astmului daca incaperile nu sunt aerisite corespunzator Femeile insarcinate ar trebui sa evite in timpul sarcinii baile in stranduri care sunt nesigure. In acest mod este protejat si copilul. La fel de rapid se poate lua ciuperca piciorului daca obisnuiesti sa mergi fara papuci. Se dezvolta foarte bine in locurile unde pielea este umeda. Se manifesta cu basicute, mancarimi, roseata a pielii si apare intre degete sau pe talpa. O micoza care poate fi luata de la strand este ciuperca unghiilor, in timp poate duce la pierderea unghiilor si ofera si un aspect inestetic. Se gaseste in general la unghiile de la picioare. Nici clorul in abundenta nu este o rezolvare. Acesta poate afecta ochii si pielea (prurit cutanat), insa mai bine cu el decat fara. Pentru a evita aceste iritatii foloseste dusul cand iesi din bazin. Clorul iti poate afecta si culoarea parului deoarece influenteaza decolorarea acestuia. De preferat ar fi sa va dezinfectati picioarele si mainile, dar foarte putini dintre noi fac acest lucru. Cine mai sta cu gandul la dezinfectat cand se simte atat de bine la piscina? Se pare ca UE ne va obliga si pe noi incepand cu anul 2008 sa avem panouri electronice care sa afiseze parametrii de calitate a apei si mai ales, sa speram ca vor arata parametrii corect. Un articol
Livia
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural