Orice femeie se poate confrunta de-a lungul vietii cu o secretie vaginala datorata unei infectii contactate pe cale sexuala.
Orice femeie se poate confrunta de-a lungul vietii cu o secretie vaginala datorata unei infectii contactate pe cale sexuala. Cu cat suntem mai informate cu atat vom sti sa prevenim si sa tratam mai bine acest tip de infectii care pot provoca complicatii odata cu trecerea timpului. Se poate sa ai aceasta infectie si sa o transmiti partenerului sau invers si sa nu stiti de aceasta pana nu se manifesta la unul dintre voi.
Unele din infectii se transmit si de la mama la copil. Sunt impartite in doua grupe: - virale : HIV, hepatita, o categorie de negi, herpesul. - microbiene: Chlamydia, gonoreea Niste simptome nu pot da clar un raspuns privind infectia de care suferi. Pentru a afla cu siguranta sunt necesare o serie de teste.
Care ar fi principalele semne ale infectiilor? - dureri in partea de jos a abdomenului - sangerarea in timpul sau dupa contactul sexual - dureri in timpul actului sexual - scurgeri vaginale cu miros neplacut - dureri in timpul mictiunii (urinare) - sangerarea intre menstruatii - aparitia unor mancarimi sau negi in zona genitala - scurgeri vaginale abundente
Infectii care apar mai des: Chlamydia Chlamydia este una dintre cele mai intalnite infectii transmise pe cale sexuala. Durerile din timpul actului sexual sau chiar si sarcinile extrauterine sunt un rezultat al infectiei cu Chlamydia. Din pacate, majoritatea femeilor si barbatilor nu-si dau seama daca au ceva deoarece nu prezinta anumite semne. Este foarte importanta testarea periodica. In cazul unei intreruperi de sarcina este indicat sa se vada daca femeiea sufera de Chlamydia pentru a se evita transmiterea acesteia in tot corpul.
Negii Un numar mare de persoane active sexual a venit cel putin o data in viata in contact cu virusul papilomatozei umane. La un numar redus apar si negii, niste excrescente in zona genitala. Acestia apar cam dupa 2-3 luni de la contactul cu virusul, insa de obicei perioada nu este fixa.
Herpesul Herpesul infecteaza mucoasa bucala si genitala. Apare sub forma de bubite in zona genitala si au si umflaturi. In urma unui control se decide tratamentul potrivit herpesului.
Gonoreea Simptomele sunt asemanatoare cu ale Chlamydiei doar ca sunt mai accentuate. In timp, pot aparea complicatii. Sangerarea vaginala si senzatiile de arsura la urinare sunt mult mai frecvente in cazul gonoreei.
Sifilis Este o boala venerica si are o evolutie de pana la 15 ani. Primul semnal de alarma este dat de aparitia unei pete rosii care in timp devine o eroziune. Tratamentul se face pe baza de antibiotice.
HIV Un subiect de care ar trebui sa se vorbeasca mult mai mult. Se transmite pe cale sexuala si nu numai. Este foarte important sa ne protejam si sa stim ca oricand putem fi expusi acestui risc.
Hepatita B Hepatita B poate fi pevenita cu succes prin vaccinare. Acest tip de hepatita poate fi transmis chiar mai usor decat HIV. De exemplu, in Asia de Sud-Est aproximativ 20% din populatie este infectata. La majoritatea persoanelor infectate apar anticorpi impotriva virusului B. Un articol de
Livia
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural