Exista cateva mici schimbari pe care le poti realiza pentru a avea mai multa energie de-a lungul zilei.
Exista cateva mici schimbari pe care le poti realiza pentru a avea mai multa energie de-a lungul zilei.
1. Mananca la micul dejun Chiar daca nu iti este foame dimineata, este necesar sa servesti micul dejun. Studiile arata ca persoanele care au acest obicei sanatos se simt mai bine, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere fizic.
2. Mananca o data la 3 ore Ar trebui sa ai trei mici mese principale si doua gustari de-a lungul zilei. Astfel, se echilibreaza balanta dintre insulinemie (nivelul insulinei in sange) si consumul energetic. Mesele principale nu trebuie sa fie prea mari.
3. Mai multe fibre Daca vei consuma mai multe fibre, atunci la nivelul stomacului si intestinului, acestea vor favoriza absorbtia mult mai lenta a carbohidratilor. Prin urmare, vei fi plina de energie mai mult timp.
4. Omega 3 Acest element este prezent in principal in peste si ajuta la mentinerea sanatatii celulelor creierului. Bonus: te vei concentra mult mai usor si mai bine!
5. Consuma lichide Apa este responsabila pentru multe dintre procesele din interiorul corpului tau. Chiar si o mica deficienta poate ingreuna fluxul sangvin, fortand inima sa pompeze mai puternic si instaland astfel starea de oboseala.
6. Bea mai putina cafea dupa-amiaza Chiar si o cantitate mica de cofeina consumata dupa orele pranzului iti poate afecta somnul. Poate ca o ceasca de cafea nu te va impiedica sa adormi usor, dar cu siguranta vei dormi mai prost si nu te vei putea odihni pe deplin.
7. Mentine o atitudine pozitiva! Micile probleme ale vietii sunt inerente, dar daca preferam sa ne lasam doborate de ele, in loc sa cautam solutii si sa ne gandim ca toate trec, ne vom influenta negativ atat psihicul, cat si fizicul.
8. Un pic de apa Daca esti la birou si te simti extenuata, poti lua o mica pauza pentru a te spala pe fata sau a te stropi cu putina apa rece. Daca esti acasa, poti faceun dus pentru a te energiza.
9. Fii atenta la garderoba! Atunci cand te simti prost si nu ai chef de nimic, ai tendinta de a imbraca primele haine pe care le gasesti in sifonier. Poarta in fiecare zi haine care iti plac si in care te simti bine. Te vei simti mai bine pe tot parcursul zilei. Gandeste-te ca sunt multe ocazii in care iti poti vedea oglindirea, fie ca mergi pe strada si te uiti intr-o vitrina, fie ca te speli pe maini si arunci o privire in oglinda. Mai mult, daca arati si te simti bine, complimentele pe care le primesti iti vor infrumuseta ziua. Daca obisnuiesti sa te machiezi si sa te aranjezi numai atunci cand te simti bine cu tine insati, atunci poti pacali un pic creierul. Creierul este obisnuit ca tu sa adopti un anumit comportament in anumite situatii. Daca te aranjezi, ii vei transmite creierului ca ai o dispozitie de milioane.
10. Vorbeste... Daca nu te simti bine, daca ai avut o problema, nu o lasa sa te framante. Discuta cu cineva apropiat. Te vei simti usurata si in plus, iti vei face o privire de ansamblu asupra a ceea ce s-a intamplat, fiindu-ti mai usor sa gasesti o solutie.
11. Asculta muzica Muzica te ajuta sa te eliberezi de stres, iti confera o stare de bine si te energizeaza. Un experiment a aratat ca persoanele care asculta muzica in timp ce alearga sunt mai rapide si mai rezistente decat cele care nu au acest obicei.
12. Respira adanc Atunci cand suntem stresati respiram mai des si mai scurt. Inspira profund si expira calm.
13. Renunta la televizor si calculator cu doua ore inainte de culcare. Chiar daca televizorul te ajuta sa adormi, calitatea somnului va fi influentata.
14. Exercitii fizice In special aerobicul te ajuta sa ai mai multa energie si sa dormi mai usor si mai bine. Atunci cand te simti obosita, poti face putin gimnastica pentru a te simti din nou in forma.
15. Racoare... Incaperile racoroase iti asigura un somn mai profund si mai odihnitor.
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară