Se intampla adeseori sa mancam fara sa ne fie foame. Mai mult, se intampla adeseori sa mancam pentru a acoperi un gol "sufletesc". Daca recurgi la mancare, atunci cand intampini probleme, iata ce ar trebui sa faci:
Se intampla adeseori sa mancam fara sa ne fie foame. Mai mult, se intampla adeseori sa mancam pentru a acoperi un gol "sufletesc". Daca recurgi la mancare, atunci cand intampini probleme, iata ce ar trebui sa faci: 1. Identifica situatiile in care mananci prea mult si gaseste solutii pentru fiecare dintre acestea. De exemplu, poate ai tendinta de a manca mai mult cand esti plictisita, cand te uiti la televizor, cand esti stresata, cand ai facut o greseala etc. Gandeste-te ce altceva ai putea face in loc de a recurge la mancare. Daca esti intr-un moment de criza si efectiv simti nevoia sa te refugiezi in mancare, amana cu cateva minute momentul. Un exercitiu util este sa te retragi in dormitor si sa… tipi in perna. Poate suna absurd, dar te ajuta efectiv sa te descarci.
2. Fa exercitii fizice in fiecare zi. Fie ca vei merge mai mult pe jos, fie ca iti vei face un abonament la o sala sau vei dansa in casa este nevoie sa incluzi macar activitati fizice moderate. Acestea iti confera mai multa energie si induc o stare de bine. 3. Propune-ti cateva obiective fixe, dar nu foarte restrictive. De exemplu, poti sa iti propui sa nu mai mananci cu 2-4 ore inainte de culcare, sa renunti la paine alba, la carnea rosie etc. Aceste mici limite sunt importante, pentru ca te ajuta sa castigi incet incet controlul asupra alimentatiei tale. 4. Nu iti refuza micile placeri. Nu incerca diete restrictive, ci incearca sa fii moderata, astfel vei fi mai putin tentata sa calci stramb. Patru patratele de ciocolata nu sunt o bomba calorica si cateva felii de paine nu echivaleaza cu depunerea a doua kilograme. Cu cat ne stabilim mai multe restrictii, cu atat le vom incalca mai repede. 5. Ai grija de tine! Rasfata-te, relaxeaza-te, fa-ti mici bucurii. Acum doua zile discutam cu o prietena ca se intampla foarte des sa vorbim numai despre probleme, iar despre micile bucurii nu ne amintim decat atunci cand suntem intr-adevar fericite. Poti tine un mini jurnal al lucrurilor bune care s-au intamplat si de fiecare data cand te simti coplesita de probleme, sa il rasfoiesti, astfel incat sa nu uiti niciodata de micile lucruri frumoase si gratuite de care avem parte zi de zi. 6. Mananca sanatos. Nu e de mirare ca avem probleme de sanatate tot mai des si tot mai diferite. Alimentatia nesanatoasa, dar care nu necesita preparare a devenit relativ ieftina. In consecinta, am inceput si noi sa mancam tot mai des preparate stil fast food sau imbuibate cu aditivi. Este drept ca e dificil sa gasesti acum alimente fara E-uri, dar macar putem sa ocolim alimentele cele mai nocive. 7. Bucura-te de lumina soarelui! Indiferent de anotimp, avem nevoie de mici plimbari in aer liber. Uita pentru cateva minute de probleme, de ganduri si pur si simplu admira peisajul luminat de soare. Mai ales, in timpul iernii, cand suntem cel mai predispusi la depresii, este nevoie sa scapam de atmosfera inchisa a celor patru pereti si sa ne bucuram de razele timide ale soarelui. Sa ai o zi cat mai frumoasa!
Elena Stefan
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară