Cercetatorii de la Institutul Karolinska din Stockholm sustin ca vinul, berea, dar si bauturile tari scad cu aproximativ 40% riscul de cancer renal datorita unor substante continute de bauturile alcoolice, fenolii, care au proprietati antioxidante.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 2059 de subiecti - 855 cu cancer renal si 1204 sanatosi. S-a urmarit asocierea mai multor tipuri de bauturi alcoolice, in diferite concentratii.
Rezultate:
Specialistii au ajuns la concluzia ca:
* persoanele care consuma lunar o cantitate de 620 grame de etanol au un risc de a dezvolta cancer renal cu 40% mai mic fata de cei care nu consuma deloc alcool
* 2 pahare de vin rosu/saptamana sau 4 pahare de vin alb sau 2 pahare de bere tare reduc cu 40% riscul de cancer renal
* alcool poate proteja impotriva cancerului renal intr-o mai mica sau mai mare masura, insa are contraindicatiile si efectele sale nocive. Prin urmare acest studiu nu este un indemn la alcoolism!
Sursa: Healthy.ro
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9