"Infecto-obezitatea", asa cum a fost numita boala data de acest virus pare a fi cauzata de subtipul 36 de adenovirus.
Cercetatorul Nikhil Dhurandhar de la Universitatea din Louisiana a realizat mai multe teste pe maimute carora le-a fost inoculat virusul suspectat. Animalele de laborator au castigat considerabil in greutate. S-ar parea ca subtipul 36 de adenovirus este vinovat pentru 30% din cazurile de obezitate.
Cum actioneaza virusul?
In procesul de maturare al celulelor stem, celulele "mama" din intregul organism, adenovirusul 36 provoaca o mutatie care determina transformarea acestora in celule adipoase modificate care retin mai multa grasime. Rezultatul? Celule adipoase mai multe si mai mari! Vestea buna este ca nu toata lumea care intra in contact cu virusul devine obeza. Cauza pentru care virusul actioneaza diferit de la o persoana la cealalta este inca necunoscuta.
Desigur, virusul nu este singurul responsabil de aparitia obezitatii, dar data fiind existenta acestuia, se pot gasi mai usor tratamente pentru obezitate.
Exista 50 de subtipuri de adenovirus. Impotriva unora exista vacciunuri, insa niciunul nu previne infectia cu ad-36. In plus, se pare ca si subtipul 37 de adenovirus ar avea aceleasi efecte ca ad-36.
Sursa: Healthy.ro
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri