Romanul este obisnuit sa ia medicamente. Pentru absolut orice. Fara nicio restrictie. Stie oare el care sunt efectele secundare ale acestor medicamente?
Romanul este obisnuit sa ia medicamente. Pentru absolut orice. Fara nicio restrictie. Stie oare el care sunt efectele secundare ale acestor medicamente? Ori daca este alergic la vreun compus? In farmaciile din Romania se poate obtine practic orice medicament daca stii unde sa mergi si cum sa ceri. Este asadar cel putin indicat sa oferim mai multe informatii despre contraindicatiile medicamentelor uzuale si sa oferim cateva alternative sanatoase.
1. Pentru durerea de cap Antidotul celebru al durerilor de cap il reprezinta analgezicele de tipul antinevralgicului. Purtam intotdeauna in geanta acest medicament sau variante mai performante ale sale si cum simtim cea mai mica urma de durere sarim pe medicament. Stim oare cat rau poate face acesta?
Cele mai comune efecte adverse: Dureri de stomac Greata Varsaturi Eruptii cutanate
Contraindicatii: Antinevralgicul are ca principale componente acidul acetilsalicilic, cunoscut mai bine sub numele de aspirina, paracetamol si cafeina. Este asadar strict interzis persoanelor care prezinta sensibilitate la unul dintre acesti compusi, dar si persoanelor care sufera de ulcer duodenal.
Alternativa naturala: Avand in vedere ca si medicamentul are in compozitia sa cafeina, am putea incerca sa indepartam durerea de cap cu o cafea. Aceasta indicatie este desigur valabila numai pentru cei care nu sufera de hipertensiune arteriala. Cafeaua este o solutie pe care ai putea sa o adopti fiindca cea mai frecventa cauza a durerilor de cap matinale este hipotensiunea, iar cafeina are proprietatea de a creste tensiunea arteriala. Eucaliptul si uleiul de menta sunt cunoscute in medicina traditionala chinezeasca drept remedii impotriva durerilor de cap. Poti folosi uleiurile acestora pentru a-ti masa tamplele atunci cand simti ca te doare capul. Mai nou, poti gasi in farmacii si mici recipiente care contin asemenea uleiuri si care au un dispoitiv care fac aplicarea mult mai usoara.
2. Pentru durerea de masea Algocalminul - un fel de antonim al durerilor de masea a fost recent implicat intr-un scandal legat de efectele adverse ale principalului sau component activ - metamizolul. Metamizolul este incriminat in intreaga lume pentru principalul sau efect advers: agranulozitoza. In urma scandalului, Consiliul Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului a stabilit ca datele privind siguranta folosirii algocalminului sunt suficiente, insa, pentru a preveni eventualele riscuri si accidente se vor face mai multe studii pe baza datelor de la centrele de hematologie din Romania.
Alternativa naturala: Pentru alinarea durerilor de masea se pot folosi cu succes cuisoare, care se maruntesc si se aseaza in zona maselei dureroase. Durerea trece aproape instantaneu.
3. Probleme cu stomacul La acest capitol, trebuie sa recunoastem, ceaiul de menta a castigat teren in fata oricarei inovatii farmaceutice. Este insa bine de stiut ca alaturi de acesta exista o multime de alte
remedii naturiste pentru problemele de ordin digestiv: - migdalele calmeaza arsurile digestive - ceaiul de busuioc, musetel sau scortisoara ajuta la grabirea tranzitului in cazul in care ai o digestie lenta - ceaiul din flori de musetel, menta sau cimbrisor calmeaza durerile de stomac - laptele de cocos calmeaza simptomele gastritei
4. Pentru durerile menstruale La capitolul dureri menstruale nu putem da un singur exemplu fiindca mai potrivita ar fi intrebarea "Ce pastila nu luam in speranta ca ne vom pune mai repede pe picioare in acele zile?".
Natura ne ofera si de aceasta data o alternativa la calmantele din farmacii. - ceaiul din frunze de zmeura amelioreaza simptomele sindromului premenstrual - sucurile din legume calmeaza durerile menstruale. Prepara-ti un cocktail din morcovi si patrunjel sau castrveti, ori sfecla rosie. - ceaiul de coada soricelului modereaza sangerarile in cazul unui flux menstrual abundent - ceaiul de musetel calmeaza durerile menstruale
Atentie! Nu spunem ca medicamentele sunt complet interzise! Au fost inventate pentru a ne ajuta si pentru a ne imbunatati calitatea vietii insa este bine sa nu abuzam de ele!
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice