Porumbul are si rol diuretic, fibrele din compozitia sa contribuind la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea bolilor digestive. Consumat in mod frecvent, porumbul duce la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea cancerului de colon. Datorita faptului ca nu contine gluten, porumbul este indicat si in dieta celor care sufera de boala celiaca.
Atentie! Nu este tocmai recomandat consumul boabelor de porumb nepreparate, caci in stare cruda porumbul poate produce alergii. De asemenea, studiile recente arata ca porumbul modificat genetic poate avea repercusiuni drastice asupra organismului, afectand fertilitatea si ducand la imbolnavirea ficatului si a rinichilor. Evitati sa consumati porumb modificat genetic!
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural