,,La fel de important ca o alimentatie corecta si sanatoasa este si hidratarea. Bea apa sau consuma alimente bogate in apa de la fructe, legume, supe si pana la ceaiuri. Cantitatea totala de lichide ingerate ar trebui sa fie luata in calcul, nu numai apa.” a precizat dr. Luana Sahian. Formula pentru calculul necesarului de lichide este relativ simpla si ia in considerare – printre altele - varsta, greutatea, efortul depus si temperatura mediului ambient. Lichidele sunt toate sursele bune de apa: ceaiul, sucurile de fructe, supele, ciorbele, laptele (preferabil degresat). Fructele cu un continut mare de apa precum pepenele rosu se pot consuma de asemenea in sezonul cald in scopul hidratarii. Apa plata nu trebuie uitata si recomandarea de consum – in cadrul terapiei medicale nutritionale - trebuie atent nuantata. Un calcul simplu spune ca este necesar 1ml apa pe kcal de energie consumata, formula valabila pentru adultii in repaus.
Acorda atentie cantitatii de lichide consumate si ai grija ca mesele sa fie usoare si sanatoase si vei avea o vara lipsita de griji.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri