De curand, am avut placuta surpriza de a primi un mesaj viral: genul acela de mesaje pe care prietenii si-l dau mai departe imprastiindu-l in online. De obicei ele contin glume sau imagini celebre si in lipsa de timp, le sterg fara sa stau prea mult pe ganduri. De data aceasta insa, mesajul s-a dovedit a fi unul cu un continut extrem de relevant, benefic, pentru ca el are ca sursa un medic roman, specialist in nutritie, dl. doctor Marginean Calin. Medicul a dedicat acest articol prietenilor sai, iar mesajul a inceput sa circule prin casutele de e-mail, dezvaluind cunostinte la care nu avem toti acces.
Mesajul acesta are ca recomandare: “Citeste si da mai departe prietenilor!” Am luat legatura cu domnul doctor Marginean Calin si i-am cerut permisiunea de a da mai departe acest mesaj, si printre cititoarele si cititorii Garbo.ro. Veti afla din acest mesaj cat de benefice sunt fructele si legumele de culoare neagra, pentru sanatatea noastra. Consumul lor ar genera pentru sanatatea organismului, un efect benefic care ar fi echivalentul pe care il reprezinta fumatul, dar in sensul opus; ba chiar mai mult decat atat! Sa vedem de ce:
„De ce vreau sa va atrag extrem de serios asupra acestei minunatii de culoare, o veritabila binecuvantare a lui Dumnezeu? Deoarece aceste fructe si legume de culoare neagra contin... un colorant polifenolic numit Resveratrol, adica de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut!”, spune doctorul Marginean.
„Cand am folosit in limbaj medical cuvantul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie sa va ganditi este ”anti-cancer” (atat preventie, cat si terapie naturala), anti-imbatranire si status antiinflamator, dar nu numai atat !
Sa nu cumva sa uitati ca a doua cauza de deces la nivel European este reprezentata de cancer; insa in Romania, incepand cu 1997 principala cauza de deces este reprezentata de cancer si apoi de bolile cardio-vasculare!”, subliniaza medicul.
„Dar oare aceasta minune a cerului (Resveratrolul) sa stie sa faca doar atat (n.r. sa previna cancerul)? Nici pe departe! Haideti sa vedem impreuna!", ne propune medicul Marginean Calin.
Unde se gasete Resveratrolul, aceasta substanta minune?
Intai de toate se gaseste in general in fructele de culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai): dude NEGRE, cirese NEGRE, struguri NEGRI, samburii de struguri negri (dar si albi), mure negre, corcoduse negre, coacaze negre, prunele inchise la culoare, afine, varza rosie, ceapa rosie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea neagra, fasolea neagra, dar si din varza de Bruxelles (care poate fi consumata si fiarta), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietatile de legume si fructe care nu prezinta culoarea neagra, dar contin totusi Resveratrol intr-o cantitate mica; Resveratrolul exista intr-o cantitate de 50-100 mg/g pielita de strugure, mai mult decat dublul oricarei alte surse identificate;
Despre aceasta minunatie de substanta, Resveratrol, si noi, fetele Garbo auzisem o multime de lucruri, dar niciodata nu am avut la indemana asa de multe informatii cu privire la beneficiile sale. De exemplu:
- Ivatherm foloseste aceasta substanta pentru combaterea celulitei: Descoperirea doctorului Sinclaire (Harvard University) a revolutionat modul de abordare in lupta acerba impotriva celulitei. Este vorba despre Resveratrol. Ivatherm este prima companie care l-a inclus intr-un gel anticelulitic inca din 2007;
- fructele violet se afla in dieta zilnica a cantaretei Mariah Carey (via 9am)
"Cum actioneaza aceasta substanta in beneficiul sanatatii noastre?", ne spune dr. Marginean:
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice