IN ACEST ARTICOL:
Am primit in casuta de e-mail urmatorul mesaj: 'A sosit in sfarsit vara si odata cu ea au inceput sa apara fructele si legumele de culoare... neagra. Aceste fructe si legume de culoare neagra contin... un colorant polifenolic numit Resveratrol, adica de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut!'
- Are un potential anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc;
- Este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina E in protectia anti-oxidativa a LDL-colesterolului
- Scade nivelul sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor;
- Scade glicemia si previne aparitia diabetului zaharat;
- Este un vasodilatator arterial, actionand direct si stimuland enzima care produce NO (eNOS);
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic;
- Inca din 1985 se stie ca are capacitatea de a inhiba agregarea plachetara indusa de trombina si ADP (Kimura), rezultand un efect anti-trombotic;
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhiband eliberarea Histaminei), antibacteriene si antiinflamatoare;
- Creste elasticitatea articulatiilor, stimuland sinteza fibrelor de colagen atat la nivel articular, cat si in piele (astfel avand si un rol cosmetic). Preintampina ridarea si imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea;
- Are efect protectiv fata de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, impiedicand astfel microglia sa distruga neuronii;
- Exista studii incurajatoare referitoare la potentialul terapeutic al sau in ceea ce priveste si alte boli neuro-degenerative;
- Creste toleranta la efort, la performantele fizice si psihice;
- Creste durata de viata si potentialul reproductiv la animalele de experienta pe care a fost testat (cu 15-30%);
- Actionand direct pe citocromul P 450, poate scadea efectul unor medicamente, prin cresterea metabolizarii acestora: antiaritmice, statine, anti-histaminice, benzodiazepine, hipotensoare etc.

Trebuie sa mai stiti ca „Resveratrolul are o rezistenta buna la fierbere/ congelare, pierzandu-se cel mult 15% din el.

Capac la toate, Resveratrolul se mai comporta si ca un hormon fito-estrogen,adica :


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri