Mai tineti minte ce ne spuneau mamele noastre cand eram mici? "Mananca morcovi ca sunt foarte buni pentru vedere!" Stiau ele de ce ne zic acest lucru. Morcovii sunt niste legume foarte bogate in betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina B, E, K, acid folic, minerale, fosfor, zinc, mangan, fibre si proteine si sunt cunoscuti pentru faptul ca au un numar mic de calorii, un gust delicios si ca aduc multe beneficii sanatatii. Morcovii imbunatatesc vederea, regleaza somnul, combat anemia, au efect antioxidant, intaresc sistemul imunitar, mentin si redau frumusetea si santatea pielii, combat anemia si constipatia, previn malformatiile fatului etc. Morcovii se consuma proaspeti in salate, in smoothie-uri si in sucuri. Odata fierti, continutul lor de zahar creste si isi pierd proprietatile benefice.
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo pentru a primi mai multe informatii despre tine si sanatatea ta.