IN ACEST ARTICOL:
Multe infectii si boli ginecologice apar ca rezultat al unei igiene intime necorespunzatoare.
Multe infectii si boli ginecologice apar ca rezultat al unei igiene intime necorespunzatoare. De ce? Din lipsa de interes dar in acelasi timp si din lipsa de informatie.

Ai la dispozitie o multitudine de produse care se pot folosi pentru zona externa: sapunuri, geluri, servetele umede. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti cat mai multe si in abundenta. Se poate face igiena doar cu ajutorul unui sapun cu ph potrivit. Nu orice produs ajuta, poate sa contina unele substante agresive cu organismul tau.

Cand?

Igiena intima se face zilnic. Nu se mai pune in discutie perioada menstruatiei cand trebuie sa ai o grija suplimentara de ingrijirea ta personala.

Tampoanele interne trebuie sa fie schimbate la un interval de 4 ore pana la 6 ore cel mult chiar daca se considera ca nu este necesar. Daca acestea se tin o perioada indelungata se poate produce soc toxic. Incearca sa alternezi folosirea tampoanelor cu cea a absorbantelor, de la luna la luna sau zi-noapte.

Cum?

Mereu exista probleme care apar cand vine vorba de spalaturile intravaginale. Inca exista controverse privind aceasta situatie.

Vaginul se curata singur prin intermediul secretiilor eliminate insa exista si alte motive pentru care se apeleaza la aceasta metoda:

- se considera ca astfel se face o curatare aprofundata
pentru indepartarea mirosului (nu vei rezolva astfel problema pentru ca daca isi face aparitia un miros neplacut insemna ca trebuie sa mergi la un control ginecologic)
- se doreste o curatare deosebita dupa terminarea menstrei
- se incearca evitarea infectiilor,dar de fapt exista posibilitatea ca acestea sa apara pentru indepartarea scurgerilor anormale ( daca scurgerile vaginale sunt abundente este un semn ca ceva este in neregula).

Pro

Multi medici recomanda spalaturile intravaginale insa nu exista un numar fix de zile la care acestea sa se efectueze. Se poate la o luna sau chiar mai des, in functie de problemele ginecologice pe care le-ai avut. Exista posbilitatea ca, pentru unele infectii, sa se faca spalaturi in fiecare zi.

Contra


Exista si pareri contra. Spalaturile frecvente pot deregla flora vaginala si astfel organismul nu se mai poate proteja impotriva infectiilor. Prin spalari dese "se incurajeaza" dezvoltarea infectiilor. De asemenea, acestea distrug si modalitatea naturala de curatare a vaginului. Infectiile nu sunt foarte grave doar ca sunt neplacute si pot fi transmise si altor persoane. Studiile arata ca sansele de a ramane insarcinata sunt mult mai reduse daca apelezi frecvent la acest gen spalaturi.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă Gama Gyn de la Uriage pentru o igienă intimă delicată și eficientă! Totul despre zona intima a femeilor Inflamația aparatului genital feminin | Prevenție – Simptome – Tratament

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri