17 August 2010 publicat în Sanatate 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Se spune ca �orice invat are si dezvat� doar ca dezvatul este destul de greu de realizat pentru ca organismul nostru reactioneaza prin invatare in fata rutinei.
Mananci de la fast-food

Cu siguranta vei da vina pe program si vei spune ca nu poti manca sanatos la birou. Desigur ca poti. In loc sa mergi la restaurant (unde portiile sunt foarte mari si contin multe grasimi) sau sa comanzi de la fat-food mai bine mananci ori de la restaurantele chinezesti (au portii mici si slab calorice, suficiente pentru o masa), ori comanzi o salata care poate contine branzeturi si carne de pui sau de peste.

Nu faci sport

Renunta la masina personala sau la mijloacele de transport cu un kilometru inainte de a ajunge la serviciu si parcurge restul drumului mergand pe jos. Vei constata cat de mult bine te vei simti dupa mica ta plimbare de zi cu zi. Iar caloriile vor fi in scadere. Desigur, daca reusesti, cel mai bine ar fi sa ai un program sustinut de exercitii fizice, eventual si alergare.

Combati tensiunea psihica mancand

Multe femei obisnuiesc sa manance atunci cand sunt triste, depresive, nervoase sa anxioase. Este adevarat ca mancarea, mai ales dulciurile, ajuta la cresterea endorfinelor, serotoninelor – hormoni care cresc buna dispozitie, insa aceasta nu va solutiona problema care a dus la starea tensionata. Incercati sa va uitati la un film bun sau sa cititi ceva haios fara a mai rontai.

Nu iti asumi responsabilitatea greutatii tale

Multe femei nu mananca sanatos si dau vina pe programul de munca, pe anturaj, pe comoditate si asa mai departe. In esenta fiecare dintre noi facem propriile alegeri, de ce sa nu le focalizam spre binele nostru? Tu alegi ce, cat si cand sa mananci, indiferent de situatie. Asuma-ti responsabilitatea si gaseste solutii pentru o alimentatie sanatoasa.

Nu dormi sanatos

Orele de somn sunt foarte importante pentru reglarea metabolosmului. Medicii sustin ca orele de somn cuprinse intre 22:00 si 05:00 sunt cele mai eficiente pentru regenerarea tisulara si reglarea metabolica pe timpul noptii, preucm si pentru restabilirea echilibrului hormonal si buna secretie a hormonilor cu ritm nictemeral/circadian, de exemplu cortizolul – hormonul raspunzator de stres.

Nu te informezi

De cate ori ai citit eticheta alimentelor pe care le consumi? Informeaza-te cu privire la calitatile nutritionale si indicele glicemic al alimentelor pe care le consumi, in felul acesta vei putea avea mai mult control asupra alimentatiei. Si nu uita o regula foarte importanta: variaza alimentele: de exemplu mananca mai multe feluri de carne, cat mai multe tipuri de fructe si legume, variind de la o zi la alta sau de la o saptamana la alta, insa incadrandu-te in numarul de calorii de care ai nevoie zilnic. Medicii apreiaza ca lipsa varietiei alimentatiei reprezinta o cauza comuna a cancerelor la nivel mondial.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 obiceiuri sănătoase în sarcină Top 10 rețete tradiționale românești - Mâncăruri autentice din bucătăria noastră Top 10 trenduri de lifestyle pentru 2024

Sursa: Healthy.ro - suplimentul de sanatate by Kudika.

Citeste si alte articole pe Healthy, noi iti recomandam:

3 tipuri de salate care te ingrasa
Afla si tu adevarul despre suplimentele pentru slabit!
Programul meu de sport cu care am slabit


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri