1. Nu este testata cum trebuie
Obisnuiesti sa iei o dieta tinuta de o prietena si speri sa dea aceleasi rezultate. Insa nu inseamna ca va face minuni si in cazul tau. Organismul tau este diferit si poate sau nu sa reactioneze la dieta. Aceste diete nu sunt tinute sub supraveghere medicala si chiar daca slabesti risti sa pui la loc sau chiar mai mult sa-ti afecteze si starea de sanatate. Pot provoca dereglari grave de alimentatie si aduc cu sine, senzatii de greata, ameteala, pierderea cunstintei.
2. Nu ai sprijin moral
Este foarte greu sa duci la bun sfarsit o dieta daca nu esti sprijinita de ceilalti. Daca familia ta nu te intelege si mananca langa tine diferite preparate care te pot tenta iti va fi pur si simplu imposibil sa continui. Iti este mult mai usor daca esti alaturi de un grup care tine acelasi tip de dieta, sa va sfatuiti si sa monitorizati schimbarile. Orice fel de incurajare te stimuleaza sa mergi mai departe si sa ajungi la greutatea dorita.
3. Nu faci sport
Pe langa dieta propriu-zisa este necesar sa faci putina miscare. Plimbari zilnice prin parc sau cateva exercitii usoare in casa te pot ajuta enorm. O dieta este cu adevarat reusita daca in acelasi timp cu regimul alimentar se face regulat si un sport.
4. Prea multa monotonie
Incepi sa consumi aceleasi alimente si iti dispare tot cheful de a tine diete. Mananci o zi, sa zicem o saptamana fructe si legume dar nu poti la infinit. Nu este sanatos si parca nici nu te poti adapta unui astfel de stil.
5. Nu este pe gustul tau
In meniul dietei apar alimente care nu-ti plac. Incerci sa le inlocuiesti intr-un fel si mai rau incurci tot ritmul initial. Daca esti mai mofturoasa de fel va fi dificil sa gasesti ceva care sa ti se potriveasca perfect.
6. Nu rezisti tentatiei
Esti la masa. Stii ce trebuie sa mananci in ziua respectiva. Termini, insa senzatia de foame nu dispare. Te gandesti ca daca mai gusti putin nu strica si tot asa pana intreaga dieta se schimba.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară