De ce unii oameni par mai tineri iar altii nu isi pot ascunde varsta reala? Oare doar genele sunt vinovate sau stilul de viata joaca un rol important? De ce unii oameni sunt mai sensibili in fata bolilor si altii nu?
Cele mai intense rezultate ale alegerilor noastre le optinem in urma celor care sunt efectuate zilnic, perseverenta fiind foarte imporntanta in acest context. Asadar, atunci cand incercam sa facem o rutina din lucrurile pozitive, rezultatele vor fi pe masura, la fel se intampla si cand obiceiurile rele isi fac loc printre activitatile noastre zilnice. Aceste obiceiuri tind sa ne imbatraneasca cu aproximativ 10 ani, chiar si mai mult, iar aceasta imbatranire nu vizeaza doar aspectul fizic, ci si sanatatea, metabolismul si activitatea organelor interne. Evident ca prin accelerarea proceselor de senescenta aceste persoane devin mai vulnerabile in fata bolilor si dezvolta tot felul de riscuri.
9 "obiceiuri" nesanatoase care te imbatranesc cu 10 ani
Lipsa diversificarii alimentatiei
Una din primele zece cauze ale cancerului stabilite la nivel mondial se refera la lipsa diversificarii alimentatiei, adica oamenii s-au obisnuit sa manance cam aceleasi preparate in fiecare zi. Organismul nostru are nevoie de multi nutrienti, vitamine si minerale, dar si de substante active, de aceea alimentatia trebuie diversificata si de aceea alimentele de sezon nu trebuie niciodata evitate. Baza alimentatiei se realizeaza prin lactate, branzeturi, cereale, carne (neprajita, neafumata si nici din mezeluri, ci doar fiarta, pregatita la cuptor sau pe gratar), legume si fructe.
Consumul de alimente si preparate nesanatoase
Alimentele si preparatele nesanatoase ar trebui excluse din alimentatie. Printre aceastea se numara: mezelurile (pe care multe persoane le consuma in fiecare dimineata si chiar in timpul zilei), margarina (incercati ca macar din alimentatia copiilor sa o excludeti), mancarurile prajite, carnea afumata, carnea grasa (de porc de exemplu, oaie, miel etc.), dulciurile.
Lipsa miscarii – sedentarismul
Miscarea de zi cu zi mentine sanatatea sistemului circulator si un volum sanguin optim pentru sanatate, asigura deschiderea capilarelor din corp care in stare de repaus stau inchise, mentine silueta, arde caloriile, regleaza metabolismul, elimina stresul si scade hormonii de stres, imbunatateste circulatia cerebrala, dar si calitatea somnului etc. Iata cate efecte pozitive are miscarea. Indiferent de cum alegem sa facem miscare, este important ca ea sa existe zilnic in stilul nostru de viata: fie alegi sa mergi dimineata in parc la altergat, fie seara, fie ai un abonament la fitness, dans sau piscina, orice varianta de miscare e binevenita.
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri