IN ACEST ARTICOL:
Femeile sufera mai des de atacuri de panica decat barbatii. De obicei un atac de panica dureaza aproximativ 10 de minute, depinde de la situatie la situatie.
Femeile sufera mai des de atacuri de panica decat barbatii. De obicei un atac de panica dureaza aproximativ 10 de minute, depinde de la situatie la situatie. Starea de panica implica o combinatie intre reactii fizice si reactii psihice. Atacurile de panica pot fi identificate dupa urmatoarele simptome: - batai ale inimii puternice si neregulate - nu se mai poate respira - ameteli - frica - dureri - greata - dureri in zona pieptului - tremuraturi - sentiment de pierdere a controlului, de lesin - transpiratie - frisoane - senzatie de cald exagerata Nu realizezi ce se intampla cu tine si ai impresia ca o sa mori sau ce ceva rau ti se va intampla. Te simti neinteleasa, pierduta intr-o lume a ta fara nimeni care sa-ti fie alaturi si sa te ajute. De obicei aceste atacuri de panica sunt cauzate de anumite fobii. Mai multe despre fobii poti afla aici. Alte cauze: - consumul de alcool - drogurile - cofeina consumata in exces - fumatul excesiv - depresia - perioada lunga stresanta Este recomandat, in cazul in care suferi de atacuri de panica repetate, sa fii insotita si sa fii supravegheata. Totusi nu te obisnui cu aceasta idee pentru ca in timp te vei simti dependenta de o persoana care va trebui tot timpul sa te insoteasca. Se poate sa fie ceva temporar si sa nu mai apara niciodata sau exista posibilitatea sa se tot repete si sa-ti tranforme viata intr-un cosmar. Daca aceste atacuri sunt foarte frecvente trebuie sa mergi la un consult de specialitate. In functie de problema ta, medicul te poate sfatui cum sa eviti sau sa depasesti mult mai usor aparitia acestor momente de panica. Astfel de situatii reusesc doar sa te izoleze de lume si sa te faca pe tine depedenta de pastile care sa te ajute sa te calmezi. Este foarte important sa intelegi ceea ce simti, de unde vin aceste sentimente si cum acestea isi fac aparitia. De asemenea, treptat, se recomanda repetarea situatiei care determina aparitia atacurilor de panica pentru a incerca sa o accepti mult mai usor. Inveti tehnici de relaxare si de intelegere si automat o sa apara si sentimentul de siguranta. Medicamentele dau rezultate pe moment, insa daca nu se face psihoterapie asociat cu tratamentul medicamentos in cele din urma starile de panica reapar. Fii atenta deoarece unele pastile pot sa creeze dependenta si in timp iti va fi foarte greu sa intrerupi tratamentul.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți vindeca atacurile de panică? 5 metode eficiente Secretul transformării vieții prin respirație Frica de zbor - Metode eficiente de a călători fără stres

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri