5 ceaiuri medicinale pentru sanatatea intima
Sanatatea intima a femeii este mentinuta atat printr-un stil de viata sanatos ce include miscarea, alimentatia bogata in lactate, fructe si legume, odihna corespunzatoare, dar si o viata sexuala regulata cu un partener stabil. De mii de ani, inainte ca medicina sa evolueze atat de mult, femeile foloseau in preventia si tratarea afectiunilor intime plante medicinale care s-au dovedit utile si eficiente si care pot fi folosite si in zilele noastre.
Coada soricelului
Coada soricelului este o planta amintita in multe scrieri vechi sau contemporane, despre acesta preotul Kneipp afirmand ca „De multe nenorociri ar fi crutate femeile daca ar folosi coada-soricelului!”.
Coada soricelului prezinta numeroase beneficii precum:
- Prezinta proprietati analgetice puternice (scade durerea), fiind utila in durerile menstruale;
- Regleaza menstruatia, continand si fitohormoni;
- Prezinta rol hemostazic, ajutand la diminuarea sangerarilor menstruale.
- Reduce mancarimile si usturimile vaginale sau vulvare;
- Este utila in infectiile genitale: ovariene, vaginale;
- Folosita in spalaturi vaginale, aceasta planta reduce leucoreea. Spalaturile vaginale se fac numai la indicatia medicului ginecolog.
- Consumul ceaiului de coada soricelului previne cancerele uterine si fibroamele;
- Amelioreaza simptomele menopauzei.
Coada soricelului se recomanda a se folosi sub forma de ceaiuri (cu uz oral) sau tincturi, iar local prin spalaturi vaginale doar la recomandarea medicului.
Cretisoara
Cretisoara, numita in popor si brumarie, contine o multitudine de substante medicinale ca fitoestrogeni, acizi grasi, antiinflamatoare, analgetice, antidiareice, diuretice, anstringente, antihemoragice etc. Este astfel deosebit de utila in tratarea:
- Sindromului premenstrual;
- Durerilor menstruale (dismenoree);
- Unele infectii vaginale;
- Diminueaza sangerarile menstruale abundente;
- Amelioreaza simptomele menopauzei.
Cretisoara se poate utiliza sub forma de ceaiuri sau tincturi cu uz oral sau la recomandarea medicului se poate prepara ceai de cretisoara pentru spalaturile vaginale.
Salvia
Salvia este o planta medicinala folosita totodata si in bucatarii ca si condiment. Salvia este cunoscuta ca avand un continut important de fitohormoni si substante active, putand fi folosita in:
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri