Dupa stresul termic din timpul verii in care organismul a fost suprasolicitat pentru a face fata deshidratarii, caldurii excesive si expunerilor prelungite la soare, toamna este nevoie de acomodare la vremea mai rece, mai umeda, la timpul innorat ce ne indeamna la melancolie... O cura de detoxifiere tinuta dupa instalarea toamnei ajuta organismul sa se revigoreze si sporeste tonusul psihic.
Cura de detoxifiere de toamna
Toamna este sezonul in care abunda fructele si legumele, astfel ca o cura de detoxifiere poate fi usor tinuta in acest sezon. Fructele si legumele reprezinta combinatia ideala pentru a elimina toxinele din organism toamna. Exista mai multe tipuri de cure pentru detoxifierea organismului, noi insa le recomandam pe cele mai putin drastice, care nu folosesc un singur aliment (fruct sau leguma) ci combina mai multe alimente din aceeasi categorie pentru ca in general organismul are nevoie de variatia hranei, chiar si intr-o astfel de cura. O cura cu fructe asigura un suport energetic suficient si detoxifica organismul.
Cum se tine cura de detoxifiere?
In primul rand un proces de detoxifiere, ca toate procesele organismului ce implica toate sistemele acestuia, nu poate da randament intr-o zi, fiind nevoie de timp pentru acomodare. Astfel ca inainte cu o saptamana de cura de detoxifiere se recomanda sa modificati regimul din care trebuie sa scoateti: grasimile de orice fel, mai putin uleiul din salate, mezelurile, mancarurile prajite sau fast-food, fainoase putine, poate doar doua felii de paine la masa fara alte alimente care contin fainoase, dulciurile cu crema (prajituri, prouse de patiserie – aveti voie ciocolata). Se recomanda sa beti in fiecare zi macar o cana cu lapte, o cana cu ceai (de orice fel, dar indulcit fie cu o lingurita de miere, fie cu una de zahar – nu mai mult de o lingurita) peste care adaugati zeama de lamaie, in rest doar apa plata, sucurile nu sunt recomandate chiar daca sunt naturale. Beti minim 2l de lichide pe zi.
Ca orientare, dimineata puteti manca cereale cu lapte, branza, ou fiert; pana la masa de pranz puteti lua o gustare reprezentata de un fruct; la pranz alegeti un singur fel de mancare, mancati fara garnitura sau doar garnitura, fara desert. Puteti manca pui sau peste la gratar/ cuptor/ fiert. Aveti voie din nou la doua gustari pana la cina, una cu fructe, una cu un iaurt. La cina mancati ceva usor, fara grasimi si neenergizant (nu fructe sau cereale), de exemplu o supa, o garnitura calda, branzeturi, o salata usoara.
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural