15 Octombrie 2007 publicat în Sanatate 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Preventia cancerului consta intr-o mare masura in intorcerea la natura, adoptarea unei alimentatii care sa excluda cat mai mult posibil substantele artificiale si, desigur compensarea celor ramase cu anumite alimente care aduc beneficii in plus.
Unde mai pui ca un somn bun previne o multime de alte boli?

4. Peste - acizi omega 3

Acizii omega 3 sunt cunoscuti pentru multiplele lor beneficii printre care si scaderea "colesterolului rau", stimularea imunitatii, prevenirea trombozelor, dar si capacitatea de a preveni instalarea anumitor tumori precum cele mamare, cancerelor de colon, prostatei dar si a unor leucemii. O portie de peste pe saptamana va avea cu siguranta efecte benefice asupra intregului organism!

5. Fibre

Un tip de cancer care incepe sa ameninte tot mai multi oameni este cancerul de colon. Explicatia este simpla: multe dintre alimentele pe care le consumam in ziua de ani necesita o stradanie mai mare din partea tubului digestiv pentru a fi prelucrate pentru simplul motiv ca nu sunt naturale. In plus, devenim pe zi ce trece tot mai "carnivori" acumuland astfel un numar crescut de toxine si incarcand colonul cu alimente care la drept vorbind nu ajuta deloc eliminarea. Este necesar asadar sa ajutam colonul cu mai multe fibre, adica alimente care favorizeaza eliminarea. In plus, fibrele sunt foarte bune pentru diete fiindca ele nu asigura energie in cantitati considerabile, ci actioneaza mai mult in sensul reglarii tranzitului.

6. Usturoi

Usturoiul contine intr-o concentratie foarte mare o substanta care, se pare, ar putea vindeca (sau daca nu, macar stopa dezvoltarea) cancerului de plamani cu pana la 50%. Conform uui grup de cercetatori americani usturoiul nu are efecte benefice numai asupra plamanilor, el fiind suspectat ca fiind un bun curant pentru o serie de alte boli. Pana una alta, fumatorii ar trebui sa se imprieteneasca cu usturoiul! Unde mai pui ca impreuna cu pestele de la punctul 4 iese o saramura de zile mari!

7. Marar si patrunjel

Plante usor de folosit drept ingrediente in aproape orice fel de mancare, mararul si patrunjelul asigura un continut extrem de ridicat de vitamina C, cel mai puternic antioxidant comun. Daca doza zilnica recomandata de vitamica C este de 40 mg, aflati ca aceste plante o pot asigura lejer: 100 de grame de marar contin 100 mg de vitamina C, iar aceeasi cantitate de patrunjel are o concentratie dubla de vitamina C.

Exista intr-adevar oameni predispusi catre boli maligne. In egala masura insa trebuie stiut ca dat fiind mediul in care traim si stilul de viata pe care il avem, suntem toti predispusi la boli dintre cele mai grave. Ce avem de pierdut prin adoptarea unei alimentatii care ne poate feri de asemenea tragedii?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri