4. Peste - acizi omega 3
Acizii omega 3 sunt cunoscuti pentru multiplele lor beneficii printre care si scaderea "colesterolului rau", stimularea imunitatii, prevenirea trombozelor, dar si capacitatea de a preveni instalarea anumitor tumori precum cele mamare, cancerelor de colon, prostatei dar si a unor leucemii. O portie de peste pe saptamana va avea cu siguranta efecte benefice asupra intregului organism!
5. Fibre
Un tip de cancer care incepe sa ameninte tot mai multi oameni este cancerul de colon. Explicatia este simpla: multe dintre alimentele pe care le consumam in ziua de ani necesita o stradanie mai mare din partea tubului digestiv pentru a fi prelucrate pentru simplul motiv ca nu sunt naturale. In plus, devenim pe zi ce trece tot mai "carnivori" acumuland astfel un numar crescut de toxine si incarcand colonul cu alimente care la drept vorbind nu ajuta deloc eliminarea. Este necesar asadar sa ajutam colonul cu mai multe fibre, adica alimente care favorizeaza eliminarea. In plus, fibrele sunt foarte bune pentru diete fiindca ele nu asigura energie in cantitati considerabile, ci actioneaza mai mult in sensul reglarii tranzitului.
6. Usturoi
Usturoiul contine intr-o concentratie foarte mare o substanta care, se pare, ar putea vindeca (sau daca nu, macar stopa dezvoltarea) cancerului de plamani cu pana la 50%. Conform uui grup de cercetatori americani usturoiul nu are efecte benefice numai asupra plamanilor, el fiind suspectat ca fiind un bun curant pentru o serie de alte boli. Pana una alta, fumatorii ar trebui sa se imprieteneasca cu usturoiul! Unde mai pui ca impreuna cu pestele de la punctul 4 iese o saramura de zile mari!
7. Marar si patrunjel
Plante usor de folosit drept ingrediente in aproape orice fel de mancare, mararul si patrunjelul asigura un continut extrem de ridicat de vitamina C, cel mai puternic antioxidant comun. Daca doza zilnica recomandata de vitamica C este de 40 mg, aflati ca aceste plante o pot asigura lejer: 100 de grame de marar contin 100 mg de vitamina C, iar aceeasi cantitate de patrunjel are o concentratie dubla de vitamina C.
Exista intr-adevar oameni predispusi catre boli maligne. In egala masura insa trebuie stiut ca dat fiind mediul in care traim si stilul de viata pe care il avem, suntem toti predispusi la boli dintre cele mai grave. Ce avem de pierdut prin adoptarea unei alimentatii care ne poate feri de asemenea tragedii?
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice