Tendinta generala este de a mediatiza diete de slabire, iar persoanele care doresc sa se ingrase sunt privite cu suspiciune.
Tendinta generala este de a mediatiza diete de slabire, iar persoanele care doresc sa se ingrase sunt privite cu suspiciune. Acest trend este relativ justificat de cotele alarmante ale obezitatii. In Romania sunt aproximativ 4,5 milioane de persoane obeze si 3,5 de persoane supraponderale. Bineinteles ca se pune accentul pe probleme care afecteaza majoritatea, dar nu trebuie sa omitem faptul ca si persoanele foarte slabe intampina sau pot intampina probleme de sanatate. Cel mai des se intampla ca sistemul imunitar sa fie mai fragil, sau ca sistemul osos sa fie afectat. Aceste probleme sunt valabile atat pentru persoanele care pur si simplu nu se pot ingrasa, cat si pentru cele care tin diete alimentare foarte restrictive.
Exista foarte putine articole referitoare la cure de ingrasare si, drept rezultat, au aparut numeroase mituri, numeroase sfaturi ineficiente care pun in pericol sanatatea. Conceptia comuna este ca pentru a te ingrasa trebuie sa faci exact contrariul dietelor de slabire: mancare bogata in grasimi, dulciuri, mese copioase, ore tarzii pentru cina. Aceste pot conduce la ingrasare, dar organismul va fi dat complet peste cap. Mai mult, unele persoane pur si simplu sunt predispuse la a fi mai slabe si aproape orice ar face nu reusesc sa castige in greutate. Iata cateva sfaturi pentru ingrasare: -Primul lucru pe care trebui sa il faci este sa consumi mai multe calorii; acestea nu trebuie sa provina din mancaruri nesanatoase de tip fast food si trebuie sa ai o dieta echilibrata care sa cuprinda toate grupele de alimente. Poti sa calculezi numarul de calorii pe care il consumi zilnic si sa cresti acest numar cu 500. Nu este indicat sa dublezi cantitatea de alimente consumate de la inceput, pentru ca vei periclita sanatatea organismului. - Fa exercitii fizice. Fitness-ul este ideal, dar nu te concentra pe exercitii de intensitate mare, ci pe cele de rezistenta (cum ar fi ridicarea de greutati). Banda de alergat, stepper-ul, bicicleta te ajuta mai degraba la scaderea in greutate. La fel si aerobicul. Poti merge si la inot sau la gimnastica. Ideal ar fi daca te-ai putea inscrie la o sala unde un antrenor iti poate concepe un plan de exercitii individualizat. Un alt avantaj al exercitiilor fizice este dat si de faptul ca iti va creste pofta de mancare. - Mananca de 5 ori pe zi la intervale de 2,5-3 ore. Poti avea trei mese principale si doua gustari. Si in cazul dietelor este recomandat acelasi lucru, motivul fiind simplu: acesta este modul sanatos si echilibrat de a manca. Atat dietele de slabire, cat si curele de ingrasare ajuta organismul sa ajunga la un echilibru. - Pentru cresterea masei musculare este indicat sa consumi mai multe proteine: carne, oua, mazare, peste, lactate. Trebuie sa consumi si grasimi si glucide sanataoase. Grasimile sanatoase se gasesc in carnea de peste (ton, somon) si in nuci. Glucide sanatoase se gasesc in fructe, legume si cereale. - Trebuie sa ai grija si de sistemul tau digestiv. Consuma fibre pentru a favoriza tranzitul intestinal, consuma minim 2 litri de lichide, mesteca incet, dormi suficient, evita consumul excesiv de cafea si alcool si evita pe cat posibil fumatul. Daca iti lipseste pofta de mancare, atunci poti bea inaintea meselor principale cate o cana de ceai de anghinare, anason, tintaura sau fructe de chimen. Poti consuma, de asemenea 5 lingurite de polen apicol granule sau 2 lingurite de polen pasta dupa mesele principale. Tine minte ca procesul de ingrasare este unul relativ lent si nu este de preferat sa castigi in greutatea peste noapte.
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară