IN ACEST ARTICOL:
"Pneumoniile au o incidenta de 45 de cazuri/1000 de nou nascuti/an, incidenta care se reduce odata cu inaintarea in varsta. Acesta afectiune se incadreaza in categoria infectiilor pneumococice alaturi de boli precum: meningita, septicemia, otita medie, sinuzita sau bronsita.", a declarat Prof. Dr. Doina Plesca.

Pneumonia este una dintre bolile care pot fi prevenite si e pacat ca parintii sa nu fie informati despre acest lucru. Parintii ar trebui sa intrebe medicul de familie sau medicul pediatru despre modalitatile de preventie ale pneumoniei. Este o obligatie morala si un drept al copiilor.”, a declarat Prof. Dr. Oraseanu Dumitru - Presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

De mai bine de 10 ani, unul dintre militantii activi, la nivel international, in lupta contra pneumoniei este Dr. Keith Klugman - Profesor la Universitatea Emory din Atlanta, GA (USA). In opinia acestuia: „Vom progresa la nivel mondial in lupta contra pneumoniei daca organizatii precum cele care sprijina acum Ziua Mondiala impotriva Pneumoniei vor continua sa lupte impreuna, printr-un proces de educare continua si printr-o crestere a gradului de acces la metodele de preventie. Printre acestea, vaccinarea ocupa un loc principal. Pneumonia „ucide” sute de mii de copii in toata lumea si e frustrant sa aflam cand e prea tarziu ca am fi putut evita moartea acestora”, a adaugat Dr. Keith Klugman.

La copiii cu varsta mai mica de 5 ani, pneumonia provoaca moartea mai mult decat orice alta afectiune . Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, imunizarea cu un vaccin imbunatatit continuu este singura alternativa de preventie a pneumoniei. In Romania, bolile pneumococice si, indirect, pneumonia este principala cauza a mortalitatii infantile. In situatia in care copilul nu a fost vaccinat preventiv si se imbolnaveste de pneumonie, tratamentul care se aplica este cel cu antibiotice.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri